Ar įmanoma Tarptautinėje kosminėje stotyje verkti?

Nenuilstantis kanadiečių astronautas Chrisas Hadfildas (Chris Hadfield) ir toliau pažindina Žemės gyventojus su gyvenimo Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) ypatumais. Vienas iš besidominčiųjų astronautui uždavė klausimą, ar įmanoma kosminėje stotyje verkti? Ch. Hadfildas nusprendė tai pademonstruoti. Pasirodo, verkti nesvarumo būsenoje – ne toks jau ir paprastas užsiėmimas ir žvelgiant iš šalies atrodo ne kiek graudus, kiek komiškas.

Norėdamas pademonstruoti, kaip elgiasi ašaros nesvarumo būsenoje, Ch. Hadfieldas graudintis prieš vaizdo kamerą nepuolė. Vietoj to, jis paėmė tūbelę geriamojo vandens ir išsispaudė jo į akį. Kadangi traukos TKS, galima sakyti, beveik nėra, išspausta „ašara“ visai neskubėjo nuriedėti skruostu. Jei atvirai, ji nė nesiruošė to daryti: „pravirkusio“ astronauto akį gaubė masyvus „ašaros“ burbulas.

Kas būtų, jei ašarų būtų daugiau? Kanadiečių astronautas iš tūbelės į akį „ašarų“ šliūkštelėjo daugiau. Ar ašarotai akiai palengvėjo? :) Geros saujos didumo ašara maskatavosi sau visomis kryptimis, tačiau atsiskirti nuo akies net nemėgino. Maža to, susiruošė tekėti į kitą akį ir nosies ertmę.

Ar verta sriūbauti nesvarumo būklėje? Širdžiai, žinia, neįsakysi. Bet jei emocijos paimtų viršų, reikia su savimi turėti jei ne rankšluostį, tai bent nosinaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių