„Apple“ vis atmeta programėlę apie JAV bepiločių lėktuvų atakas

Jei norite sužinoti, kiek žmonių žūva nuo JAV bepiločių lėktuvų atakų, – į savo išmaniųjų telefoną galėtumėte atsisiųsti programėlę „Drones+“.

Programėlė atsiunčia SMS į Jūsų išmaniųjų telefoną pagal žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie bepiločių lėktuvų atakas, kartu pažymėdama tikslią atakos vietos „Google Maps“ žemėlapyje. Be to, pažymimos ir kitos regione įvykdytos bepiločių lėktuvų atakos.

Kaip ironiškai rašo „Los Angeles Times“, skamba įdomiai, ypač jei norite gauti blogas naujienas. Tačiau jas gauti yra ne taip paprasta – „Apple“ programėlių parduotuvė „App Store“ jau trečią kartą šią vasarą atmetė pasiūlymą prekiauti programėle.

„Mes manome, kad Jūsų programėlę daugelis gali palaikyti nepageidautina, o tai prasilenkia su „App Store“ gairėmis“, – atsakyme rašoma programėlę sukūrusiam Niujorko universiteto absolventui Joshui Begley`iui.

Jis pats teigia suprantantis, kodėl jo kūrinys neįtinka „Apple“. Anot jo, „jie nenori turėti nieko bendro su tuo, kas kam nors galėtų pasirodyti kontraversiška“.

„Drone+“ programėlė veikia pagal Tiriamosios žurnalistikos instituto informaciją. Ši surenkama pagal oficialias JAV vyriausybės, kariuomenės, žvalgybos institucijų ataskaitas, taip pat iš patikimų žiniasklaidos priemonių bei akademinių šaltinių.

Kaip rašo „Los Angeles Times“, programėlės autorius galvoja ją pritaikyti kitai išmaniųjų telefonų platformai, t.y. „Android App“ ir pasiūlyti ją „Google Play“ programėlių parduotuvės pirkėjams. Manoma, kad ši programėlių parduotuvė ne taip stipriai varžo ir apriboja vartotojus.


Šiame straipsnyje: AppleDrones+

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių