„Apple“ vadovas: televizija – visiška atgyvena

Kompanijos „Apple“ vadovas Timas Cookas išsakė savo negailestingą nuomonę apie tą televiziją, kuri egzistuoja dabartiniu pavidalu.

„Apple“ generalinio direktoriaus teigimu, šiuolaikinė televizija – tai praeities palikimas: „Kai aš ateinu į svečių kambarį ir įjungiu televizorių, man atrodo, kad persikeliu laiku atgal maždaug 20 – 30 metų. Ši sritis mums yra labai įdomi. Ką nors daugiau pasakyti negaliu“.

Tokiu būdu, „Apple“ galva tiesiogiai patvirtino jo valdomos kompanijos susidomėjimą interaktyvia televizija. Gandai apie tai, jog „obuolinė“ imperija kuria firminį televizorių, sklando tikrai seniai. Naujasis TV įrenginys, šaltinių teigimu, bus susietas su „Apple“ online tarnybomis: žiūrovai galės parsisiųsti įvairaus multimedia turinio, įskaitant muzikos ir filmų. Specialios vartotojo sąsajos dėka bus galima bendrauti socialiniuose tinkluose, atlikti paiešką Internete ir t.t.

Analitikai prognozuoja, kad kompanija „Apple“ savo „protingus“ televizorius turėtų pristatyti 2013 m. lapkričio mėnesį. Tokių TV įstrižainė sudarys nuo 42“ iki 55“, o kaina svyruos nuo 1500 iki 2000 JAV dolerių.

Kokiu būdu „Apple“ ketina debiutuoti TV rinkoje, kompanija neatskleidžia, tačiau tokių planų neslepia pagrindinis jos partneris iš Azijos – kompanija „Foxconn“. Anksčiau buvo pasirodę gandai, kad bus ketinama įsigyti vokiečių TV gamintoją „Loewe“, tačiau „Apple“ jau spėjo visa tai paneigti. Savo ruožtu, „Foxconn“ jau garsiai kalba apie televizorių segmento įsisavinimą: atitinkama produkcija greitu metu bus pradėta pardavinėti Taivano rinkoje, taip pat kalbama apie trijų kompanijos „Sharp“ gamyklų įsigijimą Japonijos teritorijoje, o „Foxconn“ generalinis direktorius jau dabar valdo pusę „Sharp“ gamyklos, kuri gamina pažangiausius TV ekranus, taigi invazija į sau naują rinką „Apple“ greičiausiai vykdys per savo ilgametį partnerį.

Sunku pasakyti, ką tokio revoliucinio „Apple“ galės pasiūlyti TV sferoje, jei šiuolaikiniai televizoriai „Apple“ vadovui atrodo pasenę keliais dešimtmečiais. Susieti su televizoriumi visą „iTunes“ infrastruktūrą? Suteikti televizoriams „Ultra HD“ raišką ir sensorinę vartotojo sąsają? Reikia tikėtis, kad kiti metai atsakys į šiuos klausimus.


Šiame straipsnyje: Appletelevizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

tata

tata portretas
palikit tv ramybejemčia jusu oboliai pasidare labai neskanus,Ka viska norit susiliginti?neleisim

gintaras

gintaras portretas
as igonruoji visus tuos lieciamus ir to nepripazystu ir niekad nepirksiu jokiu ateities nesamoniu...

ups

ups portretas
Manau bus tik geriau. Galesim pasirinkti ka ziureti, kokias laidas, koki filma... O cia esi priverstas ziureti nesamones, nes buna tikrai dienu, kai nei vienas kanalas nieko gero, kaip tycia, nerodo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių