„Apple“ nori, kad jai procesorius gamintų TSMC

Puslaidininkių industrijoje atvirai kalbama, ar kompanija TSMC sugebės atlikti visus savo partnerių užsakymus, nes, pasak naujausių pranešimų, šio gamintojo paslaugomis labai nori naudotis ir IT rinkos gigantas „Apple“.

Didėjanti konfrontacija tarp „Samsung“ ir „Apple“ jau privertė pastarąją kompaniją ieškotis naujo baterijų tiekėjo, o šiuo metu „iOS“ OS paremtus įrenginius varantys procesoriai yra pagaminti Pietų Korėjos elektronikos milžino. „Apple“ panoro ir čia atsisakyti savo partnerio paslaugų.

Problema ta, jog jau dabar TSMC yra pasirašiusi sutartis su „Altera“, „Qualcomm“ ir „nVidia“, kurių užsakymai nėra maži. Gamintojas privalės tinkamai apsvarstyti milžinišką „Apple“ pasiūlymą, nes pažeisti sutartis ir nuvilti esamus partnerius taivaniečiai TSMC tikrai nenorės.

„Apple iPhone“ išmanieji telefonai ir „iPad“ planšetiniai kompiuteriai kiekvienais metais reikalauja net apie 200 milijonų procesorių, taigi TSMC gali būti sunku tai įgyvendinti. Neaišku ir tai, kaip „Apple“ sprendimas paveiks „Samsung“, nes šios kompanijos padalinys, kuris gamina procesorius, pastaruosius keletą metų tik didino pagaminamų procesorių apimtis.


Šiame straipsnyje: Apple

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių