Analitikas G.Nausėda: studijos užsienyje – puikus būdas išbandyti save

Po ekonomikos mokslų baigimo Vilniaus Universitete studijas Vokietijoje tęsęs žinomas finansų analitikas Gitanas Nausėda įsitikinęs, kad studijos užsienyje yra puikus būdas jaunam žmogui išbandyti save ne tik studijuojant ir gilinant savo žinias, bet ir tampant tvirtesne, savarankiškesne asmenybe.

Esą tai yra galimybė pamatyti pasaulį kitomis akimis – pažinti kitą šalį, kitas tradicijas, kitokį požiūrį į problemas. Studijos užsienyje padeda pažinti ir savo asmenybę. Dalydamasis patirtimi G. Nausėda pasakojo, kad studijos svetur jam pačiam padėjo „patikrinti“ meilę tėvynei.

„Po pusantrų studijų metų Vokietijoje pradėjau „sienomis laipioti“ – taip aš norėjau grįžti į Lietuvą. Tada aš pirmą kartą supratau, kad niekada negalėsiu nuolat gyventi užsienyje, dirbti ten“, – tikino G. Nausėda.

Kalbėdamas apie galimas kliūtis, ekspertas pasidalijo smagiu prisiminimu iš kalbos kursų viename Bavarijos miestelyje – kuomet į pro šalį einančios mergaitės pasisveikinimą „Grüß Gott“, nesuprasdamas reikšmės, jis atsakė „Nein“ – „Ne“.

Ši istorija atspindi, kad „ne šventieji puodus žiedžia“. Esą pirmaisiais mėnesiais gali būti visokių nesusipratimų, susijusių su kalbos barjeru, bet paskui tie barjerai natūraliai išnyksta – juk žiūri televiziją, bendrauji su žmonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

turr

turr portretas
NUSIBODAI

Balys

Balys portretas
Ponas Analitike, ar čia esmė, kad žinosi "Ich habe Glueck", arba "Mahlzeit" ??? Bet va įsigyk fundamentalų mokslo pagrindų žinojimą, bent jau matematinės analizės pagrindus. Tam pravers ir studijows VU, be jokių ten užsienių.

Luka

Luka portretas
O taik čia dabar yra, esupratau, mūsų valstybė finansuoja lietuvaičių studijas užsienyje, ar čia apie turčių vaikus Nausėda( kaip visada).Jau taip atitolęs žmogelis nuo realybės , turbūt nežino keik žmonės algos gauna ir kiek duona kainuoja...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių