Amerikietis pareikalavo atimti iš „Google“ jos prekės ženklą

Verslininkas iš Arizonos valstijos (JAV) David Elliott padavė „Google“ į teismą, reikalaudamas atimti iš korporacijos teises į jos prekės ženklą.

Ieškovas tvirtai įsitikinęs, jog žodis, kuriuo pavadinta kompanija, yra bendrinis ir reiškia paiešką Internete, o ne kompanijos pavadinimą ar jos teikiamas paslaugas.

Pagrindinė priežastis, kodėl verslininkas nusprendė paduoti „Google“ į teismą – tai nesena istorija, kai paieškos giganto nuosavybėn perėjo 763 domenų vardai, kuriuose buvo minimas žodis „Google“.

Pastaroji situacija taip pat palietė ir minėtą verslininką, kadangi jo vardu buvo užregistruota keletas šimtų puslapių, turinčių savo pavadinime žodį „Google“, įskaitant Googlegaycruises.com ir Googledonaldtrump.com. Visi amerikiečio resursai yra tematiniai ir skirti „prekybai, visuomeniniams santykiams, asmeninei sveikatai, meilei ir t.t.“.

Ieškovo, kuris remiasi amerikietišku dialektu, teigimu, žodis „Google“ tolygus tokiems, kaip „Yo-yo“, „termosas“ ir „zipperis“, ir turėtų reikšti ne kompanijos pavadinimą, o reikšmę, kurią ji gavo iš bendrinės kalbos.

Tuo pačiu metu ieškovo advokatas prognozuoja, jog turi tikrai gerus šansus laimėti bylą. Jei ponui Davidui Elliottui ir nepavyks atimti iš „Google“ jos pavadinimo, jam dar liks šansas padaryti taip, jog puslapiai, turintys savo pavadinime žodį „Google“, turėtų galimybę egzistuoti ne tik kaip korporacijos „Google“ nuosavybė.


Šiame straipsnyje: googleprekės ženklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių