Amerikietis išmokė robotus melžti karves

Nežiūrint į tai, kad šiuolaikiniai robotai vis dar išlieka primityviomis mašinomis, tačiau jie tapo tikrai nepamainomais instrumentais, atliekant galybę įvairių užduočių.

Pirmiausia, labai daug pagalbos žmogui suteikiama, kai reikia daryti nuolat pasikartojančius veiksmus: čia robotai pasiteisina, kadangi jiems nereikia poilsio pertraukų, jie nerengia protesto akcijų, neorganizuoja profesinių sąjungų savo teisių gynimui, nereikalauja didesnio atlyginimo ir t.t. Dar galima pažymėti, kad robotai yra nuolat tobulinami ir įgyja vis naujų funkcijų.

Štai amerikietis Kevinas Kuekeris, kuris yra trečios kartos pieno fermų savininkų atstovas, papasakojo apie vieną naujovių, kurią įdiegė savo ūkyje. Karvių fermoje po neseniai atliktos modernizacijos jis įdiegė robotizuotą melžimo sistemą. Sistemos veikimo principas gana paprastas: kai tik karvė yra pasiruošusi melžimo procesui, ji tiesiog juda specialiai tam skirtos įrangos link.

Prie kompiuterio prijungtas skeneris identifikuoja gyvulį, atsižvelgdamas į elektroninę mikroschemą, tuo tarpu 3D kamera nusprendžia, kur yra karvės tešmuo. Kai visi reikalingi duomenys yra surinkti, prasideda melžimo procedūra, o po jos pabaigos gyvulys gauna skanią dovanėlę. Robotizuota sistema nėra pigi, jos kaina sudaro apie 150 tūkst. JAV dolerių, taigi dabartiniame etape ji tinkama tik dideliems pieno ūkiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

egzotika

egzotika portretas
Egzotika,nes zoles cia sociai, o karviu ner nes neapsimoka jas melzt net rankomis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių