Abiturientų egzaminų sesija prasidės gegužės 7-ąją

Šiemetiniams abiturientams brandos egzaminų sesija prasidės anksčiau nei egzaminus laikiusiems praėjusiais mokslo metais.

Sesija prasidės vokiečių kalbos egzaminu gegužės 7-ąją ir baigsis chemijos egzaminu birželio 16-ąją, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM). Praėjusį pavasarį pagrindinė egzaminų sesija prasidėjo gegužės 31-ąją ir baigėsi birželio 19-ąją.

Pakartotinė egzaminų sesija šiemetiniams abiturientams baigsis liepos 8-ąją - viena diena vėliau nei jų pirmtakams.

BNS primena, kad po 2010 metų brandos egzaminų sesijos ne visų abiturientų duomenys laiku buvo perduoti Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijai bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO). Dėl to kai kurie stojantieji gavo neteisingus pranešimus apie stojimo rezultatus.

Pasak ŠMM, atsižvelgus į išsakytas pastabas, nutarta beveik trimis savaitėmis paankstinti brandos egzaminų sesiją, o egzaminus išdėstyti taip, kad netrukdytų dar tebevykstančiam ugdymo procesui ir būtų ilgesni laiko tarpai tarp gausiausiai pasirenkamų egzaminų.

Nacionalinis egzaminų centras (NEC) savo tinklalapyje svarstyti buvo paskelbęs tris tvarkaraščių variantus. NEC direktorius Saulius Zybartas aiškina, kad iš trijų galimų vienas tvarkaraštis pasirinktas įvertinus mokyklų siūlymus, visus projektus aptarus su LAMA BPO, pedagogų profesinėmis organizacijomis, Moksleivių parlamentu ir sąjunga bei kitais socialiniais partneriais, atsižvelgus į kandidatų darbų srautus, vertinimo organizavimo galimybes.

"Kaip ir kasmet yra numatytos dvi brandos sesijos: pagrindinė ir pakartotinė. Pastaroji planuojama tiems abiturientams, kurie dėl rimtų priežasčių negalės dalyvauti pagrindinės sesijos egzaminuose, taip pat užsienio šalių mokyklų vidurinio ugdymo programos baigiamųjų klasių mokiniams, namuose mokytiems ar įkalinimo įstaigoje registruotiems asmenims. 2011 m. perlaikyti bus galima tik neišlaikytą lietuvių kalbos egzaminą ir tik mokyklinį" - primena S.Zybartas.

Jis taip pat atkreipia dėmesį į numatomą pakeitimą - abiturientas ar buvęs mokinys gali laikyti užsienio kalbos (anglų, prancūzų, vokiečių, rusų) brandos egzaminą neturėdamas metinio to dalyko įvertinimo. Tačiau jis privalo išlaikyti to dalyko įskaitą, jeigu nėra nuo jos atleistas.

Kalbų ir kompiuterinio raštingumo įskaitos vyks nuo kovo 31 iki balandžio 26 dienos.

Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimas bus surengtas vasario 10-gegužės 23 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių