86 žmonos - Dievo dovana

84 metų Nigerijos gyventojas Mohammedas Bello Abubakar, vedęs 86 moteris, pasiskundė lemtimi ir patarė kitiems vyrams jokiais būdais nesekti jo pavyzdžiu. Visgi vyras tvirtina esąs laimingas ir nieko savo gyvenime nekeistų.

Buvęs mokyklos mokytojas, paskutiniu metu išpažįstantis musulmonų tikėjimą, tikina, kad tik su Dievo pagalba sugeba susitvarkyti su savo žmonomis ir 170 vaikų, skelbia BBC.

„Paprastai vyras, gyvenantis net ir su dešimčia moterų, pervargtų ir galų gale numirtų anksčiau laiko. Tačiau man jėgų suteikia Alachas. Tik jam padedant aš susitvarkau su visomis 86 žmonomis", - tvirtina vyras.

Pasak jo, daug moterų jo gyvenime atsirado neatsitiktinai. Jis savo kaimelyje garsėjo kaip gydytojas aiškiaregys, todėl genamos bėdų viena paskui kitą pasirodė moterys.

„Aš jų neieškojau, jos pačios pas mane atėjo. Moteris priimu kaip Dievo dovaną ir jaučiu pareigą jas vesti. Korane neparašyta, kiek moterų gali vesti. Viskas priklauso nuo tavo jėgų, valios ir gebėjimo aukotis dėl kito žmogaus", - tvirtina Mohammedas.

Deja, kiti islamą išpažįstantys musulmonai skeptiškai žiūri į tokią daugpatystę. Pasak musulmonų, maksimalus žmonų skaičius turėtų būti 4.

Dauguma Mohammedo žmonų - keturis kartus jaunesnės už jį. Kas keisčiausia šioje istorijoje - daugelis žmonų nesiskundžia gyvenimu. Priešingai - jų manymu, Mohammedas - idealus vyras. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių