55 proc. mobiliųjų įrenginių naudoja neapsaugotus Wi-Fi tinklus

Dauguma mobiliuosiuose įrenginiuose saugomų duomenų gali patekti į kibernetinių nusikaltėlių rankas.

Tokią išvadą padarė „Kaspersky Lab“ ekspertai, atlikę tyrimą, kuriame dalyvavo daugiau nei 9 000 JAV, Europos ir Rusijos vartotojų.

Tyrimas parodė, kad apie 70 proc. planšetinių kompiuterių ir 53 proc. mobiliųjų telefonų vartotojų naudoja neapsaugotas slaptažodžiais belaidžio interneto prieigas. Belaidis internetas ir mobilieji tinklai, kuriuos duomenų perdavimui naudoja 58 proc. respondentų – vieni populiariausių prisijungimo prie interneto būdų.

Panašu, kad dauguma vartotojų nežino atvirų Wi-Fi (belaidžio interneto prieigos) tinklų keliamų grėsmių ir to, kad per šias prieigas siunčiamus duomenis lengvai gali perimti piktavaliai. Tai gali būti netgi internetinės bankininkystės slaptažodžiai. 60 proc. vartotojų rimtą rūpestį kelia finansinių duomenų saugumas. Problemą dar labiau didina ir tai, kad mobilieji įrenginiai yra mažiau apsaugoti nei stacionarieji ar nešiojamieji kompiuteriai.

Tyrimas taip pat parodė, kad apsaugos priemonės yra įdiegtos mažiau nei pusėje planšetinių kompiuterių ir maždaug ketvirtyje (28 proc.) mobiliųjų ir išmaniųjų telefonų. Stacionariuose ir nešiojamuose kompiuteriuose antivirusinę programinę įrangą turi 82 proc. vartotojų.

Tokia situacija stebima nepaisant to, kad mobiliųjų įrenginių apsaugai skirtų programų, pavyzdžiui, „Kaspersky Mobile Security“, kuri apsaugo ne tik patį įrenginį, bet ir jame saugomą informaciją, įsigyti visiškai paprasta.

Keista ir tai, kad planšetiniai kompiuteriai, skirti mobiliam vartojimui, dažniausiai naudojami prisijungimui prie interneto namuose (49 proc. vartotojų) arba įstaigose (39 proc.). Įmonių tinklai dažnai būna geriau apsaugoti nuo išorinių grėsmių ir naudoja šifravimo protokolus, užtikrinančius perduodamų duomenų saugumą.

Tačiau tai nereiškia, kad galima nepaisyti ir kitų mobiliųjų įrenginių saugumą užtikrinančių priemonių.


Šiame straipsnyje: mobilieji įrenginiaiWi-Fi

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
kaspersky reklama?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių