3D spausdinimas artėja prie namų vartotojų

Trimačio spausdinimo įmonė „Cubify“ parodoje CES pademonstravo plataus rato vartotojams skirtą spausdinimo aparatą, teigdama, kad ji sujungė spalvinimo knygelės paprastumą, žaidimus, įvairiausių daiktų erdvinių failų biblioteką internete bei programėles, skirtas kurti bei redaguoti įvairius objektus, ir taip gerokai priartino šią technologiją prie namų vartotojų.

Portalas Cubify.com (kol kas dar „beta“, t. y. testuojama versija) – tai tarsi trimatės kūrybos mėgėjų socialinis tinklalapis, kuriame galima pasidalinti patirtimi, įkelti savo sukurto objekto failą arba pasirinkti ir atsisiųsti ten jau esantį, pavyzdžiui, puodelį, sausainių pjaustyklę ar diržo sagtį, o po to, atsisiuntus programėlę, jį paredaguoti pagal savo poreikius ir atsispausdinti „Cubify“ spausdintuvu, kurį įmonė jau pradėjo pardavinėti. Jo kaina – 1299 JAV doleriai, kartu su dešimties spalvų specialaus spausdinimo plastiko komplektu. Galima daikto failą nusiųsti ir „Cubify“ spausdinimo tarnybai ir atsiimti jau pagamintą.

Įdomu tai, jog tai ne vienintelė kompanija, parodoje „CES 2012“ pademonstravusi 3D spausdinimo sprendimus – kiek anksčiau rašėme apie panašaus funkcionalumo įrenginį „MarkerBot Replicator“. Be abejo, kol kas tai pirmieji mėginimai sukurti masinę trimačio spausdinimo rinką, tačiau jau nėra abejonių, kad tai taps perspektyvia verslo sritimi. O ką sugeba pramoninės trimačio spausdinimo mašinos, galite pažiūrėti žemiau pateiktame video.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių