2017 m. prieigą prie interneto turės beveik pusė Žemės gyventojų

Kol kino režisierių vaizduotė mums piešia apokaliptinius ateities scenarijus, rinkos analitikai 2017-uosius mato kitokių tendencijų atspindyje.

Bent jau kompanijos „Forrester Research“ atlikto tyrimo autoriai mano, jog po penkerių metų pusė mūsų planetos gyventojų turės prieigą prie Interneto, prie kurio prisijungs su mobiliais įrenginiais arba asmeniniais kompiuteriais.

Šiuo metu Žemės gyventojų skaičius šiek tiek viršija 7 mlrd. žmonių, ir tik 2,4 mlrd. reguliariai, ne rečiau kaip kartą per mėnesį, naudojasi Internetu. 2017 m. situacija pasikeis: planetos gyventojų skaičius padidės mažiausiai iki 7,4 mlrd., tuo tarpu aktyvių Pasaulinio Voratinklio vartotojų skaičius padidės iki 3,5 mlrd. Žinoma, tai nėra pusė visų homo sapiens sapiens, tačiau faktas, kad progresas bus akivaizdus – beveik 46% padidėjimas, lyginant su dabartiniu lygiu.

Kaip jau ne kartą buvo pastebėta, besivystančiose šalyse dažniausiai Internetu naudojamasi, pasitelkiant mobilų įrenginį. Įsivysčiusiose šalyse Interneto skverbtis yra gana aukštame lygyje – čia daugiau nei 80% gyventojų reguliariai naudojasi Internetu.

Besivystančiose šalyse šis rodiklis svyruoja nuo 10% iki 50%: Kinijoje Internetu naudojasi apie 40% žmonių, o Indijoje šis rodiklis neviršija 10%, o būtent šiose šalyse yra daugiausia gyventojų.

Blogiausia situacija yra Indonezijoje, Nigerijoje, Filipinuose, Egipte, Vietname, Meksikoje ir Turkijoje. Akivaizdu, jog Internetu besinaudojančios populiacijos augimas vyks būtent besivystančių šalių dėka, kadangi išsivysčiusioms šalims minėto rodiklio gerinti praktiškai nėra kur.


Šiame straipsnyje: internetaskompiuteris,

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių