2013 m. pabaigoje kas penktas Žemės gyventojas turės išmanųjį telefoną

Kompanija „ABI Research“ pateikė savo prognozę, kaip 2013 metais vyks išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių ekspansija pasaulinėje rinkoje, praneša puslapis „SlashGear“.

Ekspertų vertinimu, 2013 metų pabaigoje eksploatacijoje bus apie 1,4 mlrd. išmaniųjų telefonų su įvairia programine ir aparatine platforma. Tai reiškia, kad „protingas“ telefonas bus pas kas penktą mūsų planetos gyventoją.

Dominuojančia programine platforma ir toliau išliks „Android“, kuri bus įdiegta į maždaug 800 mln. mobilių įrenginių. Dar maždaug 294 mln. mobilių įrenginių bus pagaminta korporacijos „Apple“. Išmaniųjų telefonų su operacine sistema „Windows Phone“ dalis sudarys apie 45 mln. vienetų, tuo tarpu mobilių įrenginių su naujausia programine platforma „BlackBerry 10“ bus apie 20 mln. egzempliorių.

Kompanija „ABI Research“ taip pat mano, jog šių metų pabaigoje visame pasaulyje bus naudojama apie 268 mln. planšetinių kompiuterių, o tai yra apie 125% daugiau, nei 2012 metais. Iš jų apie 62% sudarys įvairūs Apple iPad modeliai, apie 28% – modeliai su operacine sistema Android.

Analitikų vertinimu, 2012 metais visame pasaulyje buvo realizuota apie 700 mln. išmaniųjų telefonų ir apie 115 mln. planšetinių kompiuterių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gintaras

gintaras portretas
nesiruosiu tokio sudo imt niekad gyvenime, geriau isvis busiu be telefono...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių