2012 metų apžvalga: įspūdingiausios gyvūnų istorijos

Šunų didvyriškumas, besišypsanti raja ar violetinė voverė. Kokie įspūdingiausi gyvūnų pasirodymai praėjusiais metais labiausiai stebino pasaulį ir sulaukė daugiausiai interneto vartotojų susidomėjimo? Pristatome Jums geriausiųjų 10-tuką.

1. Dygliauodegės rajos „fotobomba“

Praėjusiais metais netrūko įspūdingų gyvūnų pasirodymų, kuriuos vainikavo žymioji raja. Nuotraukoje, išgarsėjusioje kaip „rajos fotobomba“, įamžintos atostogaujančios koledžo studentės, netikėtai užkluptos jūros „pabaisos", kuri, panašu, netgi šypsosi. Svetainėje „Reddit“ Kendall Harlan, Natalie Zaysoff ir Sarah Bourland paskelbta nuotrauka netruko apskrieti visą internetą, nors buvo nufotografuota prieš 5-erius metus. Praėjus keliems mėnesiams po nuotraukos paskelbimo K. Harlan pasakojo, kad nufotografuotos moterys sulaukė dėmesio iš viso pasaulio. „Keisčiausią prašymą gavome iš vyro, kuriam reikėjo didelės raiškos nuotraukos, kad galėtų ją įrėminti ir padovanoti savo žmonai kaip kalėdinę dovaną,“-pasakojo moteris.

2. Violetinė voverė

Violetinę voverę žmonės pastebėjo savo sode JAV Pensilvanijos valstijoje. Gyventojai ėmė spėlioti, kaip jos kailis tapo tokios neįprastos spalvos. Viena iš teorijų - gyvūnėlis įkrito į nešiojamąjį tualetą. Voverę pagavusi pora ją nufotografavo ir vėl paleido į laisvę. Voverės buvimo vieta dabar nežinoma, o vietos gyvūnų apsaugos institucija atsisakė leisti ją medžioti (gaudyti).

3. Mažiausias pasaulyje šuo

Ar tai mažiausias šuo pasaulyje? Kovo mėnesį gimusi taksų mišrūnė Beyonce tilpo šaukšte. Tačiau ji irgi turi varžovų. Terjerė Meysi iš Lenkijos gimė tokia maža, kad jos šeimininkui teko šešias savaites maitinti ją švirkštu. Šios mažylės pretenduoja nuvainikuoti čihuahua veislės kalytę Boo Boo, kuriai šiuo metu priklauso mažiausio (gyvo) šuns Gineso pasaulio rekordas.

4. Katė storulė

Kitas gyvūnas, sulaukęs didelio žmonių susidomėjimo, - 40 svarų (daugiau nei 18 kg) sveriantis katinas vardu Garfildas. Jei violetinis Pensilvanijos voverės kailis sukėlė diskusijas, tai Garfildo dydžio priežastys akivaizdžios. Mirus šeimininkei rainį priglaudė gyvūnų prieglauda Long Ailende („North Shore Animal League of America“). Prieglaudos darbuotojai tikisi, kad laikydamasis griežtos dietos Garfildas sugebės numesti po du svarus (apie 900 g) per mėnesį. „Jis turi atsikratyti bent 20 svarų, - dienraščiui „New York Daily News“ sakė prieglaudos atstovė Devera Lynn.-Jis toks didelis, jis kaip šuo. Tiesą sakant, jis turi atskirą kambarį.“

5. Mieliausias pasaulyje šuo

Mieliausiu pasaulyje šunimi pramintas Boo - pūkuota interneto sensacija. Pomeranijos špicų veislės šuo turi daugiau nei 5 milijonus „Facebook„ gerbėjų, apie jį jau išleistos kelios knygos, taigi jis, neabejotinai - žvaigždė. Rugpjūčio viduryje pasklido gandas, kad Boo savininkė iš tiesų yra „Facebook“ darbuotoja. Tačiau Boo pernelyg užsiėmęs naująja minkštų žaislų linija, kad rūpintųsi įtartinais gandais - juk jie tikriausiai tiesiog pavydi.

6. Šuo didvyris

2012 metais netrūko didvyriškų šunų poelgių. Šuo iš Filipinų vardu Kabang pasirodė esąs tikras didvyris, kai šoko prieš lekiantį motociklą ir taip išgelbėjo dviejų vaikų gyvybes. Kalytė Kabang nelaimės metu neteko snukio. Kalifornijos universiteto veterinarijos klinikos gydytojai pažadėjo atlikti operaciją, kurios metu kalytei bus atkurtas sužalotas snukis. Kabang pasveikti, įskaitant agresyvaus auglio gydymą, prireiks daugiau nei 10 000 JAV dolerių.

7. Ištikimasis vokiečių aviganis

Nepaprastai ištikimas vokiečių aviganis Capitanas ir toliau budi prie jau šešerius metus mirusio šeimininko kapo. Neįtikėtina, tačiau iki šeimininko mirties šuo nėra buvęs šiose kapinėse. „Vieną dieną jis atėjo pats vienas ir klaidžiojo po kapines tol, kol pagaliau rado savo šeimininko kapą",- sakė kapinių direktorius, kuris dabar rūpinasi šunimi. „Dienomis jis kartais pasivaikšto po kapines, tačiau visada skuba sugrįžti prie kapo. O kiekvieną vakarą lygiai šeštą valandą jis atsigula ant kapo ir guli ant jo visą naktį.“

8. Vandalai pitbuliai

Automobilio padangos ir metalo lakštai neatlaikė pitbulių atakos. Šunys suniokojo savo šeimininko vienatūrį ieškodami išsigandusio kačiuko. Nuvažiavęs 40 kilometrų, vairuotojas aptiko 7 savaičių kačiuką, pasislėpusį variklio skyriuje. Katinėliui pavyko išvengti šunų antpuolio. Deja, automobiliui nepasisekė.

Daugiau suniokoto automobilio nuotraukų galite pamatyti ČIA.

9. Vaikas gorilos glėbyje

Dar vienas vaizdo įrašas akimirksniu paplito internete, kai tėvas (gorilų specialistas) paliko savo dukrą gorilų aptvare ir nufilmavo, kaip primatai žaidžia su jo vaiku. Tėtis paskelbė įrašą internete taip sukeldamas daug diskusijų ne tik apie gorilų elgesį, bet ir apie savo, kaip tėvo, atsakomybę.

10. Ilgiausia pasaulyje gyvatė

Šunų didvyriškumas susilaukė milijonų pagyrų ir susižavėjimo šūksnių, „dygliauodegės rajos fotobombos“ aukos užverstos prašymais atsiųsti nuotraukos originalą, tačiau būtų tikrai keista, jei kas įsigeistų įsirėminti Medūzos atvaizdą. 7,5 metrų ilgio tinkliniam pitonui priklauso didžiausios gyvatės (gyvenančios nelaisvėje) Gineso pasaulio rekordas. 160 kg sveriantis roplys gyvena Misūrio valstijos Kanzaso miesto atrakcione „Edge of Hell“. Medūza maitinasi triušiais, kiaulėmis ir elniais. Atrakciono darbuotojai sako, kad patenkinta ji murkia kaip katinas.


Šiame straipsnyje: Gyvūnaiįdomu2012

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių