1TB talpos optiniai diskai pasirodys jau 2015 metais

Nors daugeliui atrodo, kad dabartinės „Blu-Ray“ optinių diskų talpos, kuri paprastai yra 25GB ir 50GB, visiškai pakanka, tačiau IT kompanijos ir toliau investuoja pinigus, kurdamos naujos kartos optinius diskus. Tą daro ir japonai „Fujifilm“, kuriantys 1TB talpos optinį diską.

Kompanija pranešė, kad sukūrė naują įrašymo metodą, kuris leidžia sutalpinti net 1TB informacijos į vos vieną optinį diską. Tiesa toks optinis diskas atrodytų kiek keistai, nes jo abi pusės turėtų būti įrašomos, o jei kalbėtume apie įprastą optinį diską, tai jo talpa siektų 500GB.

Kaip ir „Blu-Ray“ optiniuose diskuose, „Fujifilm“ viename optinio disko sluoksnyje sutalpinta 25GB informacijos. Skirtumas, žinoma, tik tas, kad vienoje optinio disko pusėje kompanija sugebėjo patalpinti net 20 sluoksnių, kas ir lėmė tai, jog įrašyti galime net 500GB duomenų.

Tokie „Fujifilm“ optiniai diskai būtų įrašom naudojant „karščio metodą“, tačiau yra gana didelių problemų nuskaitant tokį diską, kai jis turi šitiek daug sluoksnių. Taip vadinamas atspindžio signalo atkūrimas (angl. reflectance of playback signal) tokio tipo diskuose tesiekia 0.5 procento, kas įprastuose „Blu-Ray“ tipo diskuose yra 40 kartų didesnis – 20 procentų.

„Fujifilm“ teigia, kad tokius optinius diskus pristatys 2015 metais ir jie bus skirti veikiausiai tik  verslo segmentui, kas yra suprantama. Netrukus pasirodžius naujos kartos žaidimų kompiuteriams ir labiau papiltus naujos kartos vaizdo grotuvams, nuskaityti „Blu-Ray XL“ diskus, kurie gali pasižymėti 100GB arba 125GB talpa, bus nesunku, o tokios talpos turėtų užtekti tiek ateities žaidimams, tiek ir aukštos raiškos vaizdo medžiagai bei filmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių