Žymiausi pasaulio fizikai rinksis Vilniuje

Rugpjūčio 22-25 dienomis Vilniuje į tarptautinį fizikos simpoziumą rinksis mokslininkai iš viso pasaulio.

Lietuvos sostinėje vyks 14-asis tarptautinis simpoziumas "Labai spartūs vyksmai puslaidininkiuose" UFPS-14. Tai - tęstinis renginys, kurį jau 40 metų kas trys metai organizuoja Puslaidininkių fizikos institutas kartu su užsienio mokslo institucijomis.

1998 m. Tarptautinis programos komitetas šį Vilniaus simpoziumą pripažino tarptautiniu ir nuo to laiko jis turi regioninio simpoziumo, jungiančio Rytų Europos ir Vakarų šalių mokslininkus, dirbančius labai sparčių vyksmų bei medžiagotyros tyrimų srityse, statusą.

Į simpoziumą susirinks beveik šimtas mokslininkų iš 15 pasaulio šalių (JAV, Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos, Austrijos, Korėjos, Japonijos ir kt.). Tai - reikšmingas įvykis Lietuvos moksliniame gyvenime, skatinantis Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimą su užsienio valstybių mokslo ir studijų institucijomis, stiprinantis Lietuvos mokslo ir studijų įstaigų dalyvavimą tarptautinių organizacijų veikloje bei jų tarptautinį konkurencingumą, padėsiantis perimti pasaulinio mokslo patirtį.

Lietuvos fizikai ir technologai, jaunieji mokslininkai turės galimybę susipažinti su užsienio kolegų naujausiais darbais, o taip pat supažindinti juos su savaisiais. Organizatoriai tikisi, kad tai leis Lietuvos mokslui sparčiau įsitvirtinti pasaulinėje arenoje.


Šiame straipsnyje: fizikaisimpoziumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių