„Žydinčio Vilniaus“ akimirkos rudenį

Įsibėgėjus rudeniui Vilniaus Mokytojų namų svetainėje dar kartą buvo prisiminti gražiausiai vasarą pražydę sostinės kampeliai.

Šį penktadienį buvo įteikti apdovanojimai konkurso „Žydintis Vilnius“ nugalėtojams. Sostinės Savivaldybės Aplinkos kokybės kontrolės poskyrio vyriausio specialisto Antano Stackevičiaus teigimu, apdovanotųjų įvairiose kategorijose buvo apie keturiasdešimt.

„Buvo labai sudėtinga išrinkti patį gražiausią balkoną, kiemą ar įstaigos teritoriją, nes seniūnijos atrinktų pretendentų buvo daugiau nei du šimtai. Todėl stengėmės sugalvoti kuo daugiau kategorijų“, - po apdovanojimų ceremonijos pasakojo organizatorius.

Pasak A.Stackevičiaus, nutarta apdovanoti gražiausiai apsodintus butų ir įstaigų balkonus, individualių namų, įstaigų ir organizacijų teritorijas, gražiausios kotedžų aplinkos kūrėjus, daugiabučių namų kiemus ir, žinoma, gražiausias sostinės gatves.

„Vertindami apsodintas teritorijas ir erdves daugiausiai dėmesio skyrėme augalų įvairovei, jų vešlumui, architektūrinei kompozicijai bei apšvietimui“, - trumpai vertinimo kriterijus įvardino Aplinkos kokybės kontrolės poskyrio specialistas.

Gražiausio įstaigos balkono titulą gavusios bendrovės „Šilumos šaltinis“ administratorė Julija Prisekina prisipažino, kad auginamoms Petunijoms priežiūros reikėjo tikrai nemažai, tačiau kolegų dėmesys žydinčioms gėlėms jai buvo didžiausia padėka už sunkų darbą. „Mačiau, kaip gerdami rytinę kavą jomis žavisi kolegos. Net įmonės svečiai iš kitų šalių atkreipdavo dėmesį į žiedus, stebėdavosi jais, fotografuodavo“ – prisiminimais dalijosi J.Prisekina.


Šiame straipsnyje: augalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių