Žvejai lašišų parduotuvėje neieško

Kam leisti pinigus brangiai žuviai prekybos centruose, jei upėtakių ar lašišų galima pasigauti tiesiog Neryje? Aplinkosaugininkams grūmojant pirštu, žvejai iš pakrančių trauktis nesiruošia.

Kibkit žuvelės, didelės ir mažos – po nosimis niūniuoja žvejai ir kantriai laukia laimikio, susėdę Neries pakrantėje. Užkibs ar neužkibs? Nors žiūrint į sąvartynu virstančią upę, tuo patikėti sunku, žvejai tikina, kad žuvų čia – knibždėte knibžda. Ir ne tik paprastų kuojų ar ūsorių, bet net tokių delikatesų kaip upėtakiai ar lašišos.

„Nereikia man tų lašišų, nemėgstu aš jų gaudyti. Bet draugai gaudo. Vienas sakė net dvidešimties kilogramų lašišą pagavęs beveik Vilniaus centre. Tikrai nemeluoju, o kam man?“, - tikino atostogas su draugais ir meškerėmis prie Neries leidžiantis Vytu prisistatęs vilnietis. Nereikia jam lašišos, nei apskritai jokios žuvies, jos galima parduotuvėje nusipirkti. Svarbiausia – procesas. Malonumas su kolegomis žvejais žiniomis apie žūklę ir tauriaisiais gėrimais pasidalinti.

„Žinote, nuo kada žuvys Neryje gerai kibti pradėjo? Kai prie Kauno hidroelektrinės laiptatakius žuvims įrengė. Iki tol visos lašišos ten likdavo, o dabar aukštyn, pro Nerį plaukia. Todėl kas nori, tikrai pagauna“, – pasakojo jis. Dabar kaip tik lašišų neršto metas, todėl Neryje jos plaukioja būriais, tik bėda, kad žvejyba šiuo laikotarpiu draudžiama.

Plačiau apie lašišų žūklę Neryje skaitykite rytojaus dienraštyje „ Vilniaus diena“


Šiame straipsnyje: žvejyba,žūklė,lašiša

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių