Žuvusiems jūrininkams – laiškas butelyje

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija ''Apskritasis stalas'' kviečia lapkričio 1 d. į žuvusių jūrininkų pagerbimo ceremoniją.

Jaunimo organizacijos, bei miestiečiai kviečiami 16.00 val. ateiti ant Melnragės molo. Akcijos dalyvių prašoma turėti žvakių ir popieriaus lape užrašytų minčių, skirtų pagerbti jūroje anapilin išėjusius jūrininkus.

„Visus palinkėjimus sudėsime į simbolinę talpą ir išmesime į jūros gelmes“, – teigė Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos ''Apskritasis stalas'' atstovas ryšiams su visuomene, Ainis Jackūnas.

Vėlinės – tai metas, kuomet prisimenami tie, kurie išėjo amžino poilsio. Visų šventųjų dieną uždegamos žvakės prie mums brangių kapų, tylos minute pagerbiami tie, kurių jau niekas nebelanko.

„Klaipėda – vienintelis uostamiestis Lietuvoje, kuris yra įsikūręs ties Baltija, todėl jaučiame pareigą prisiminti ne tik tuos, kurie palaidoti žemėje, tačiau taip pat pagerbti visus, kurie į amžinybę išėjo jūros vandenyse“, – tikino akcijos sumanytojai.

Naują tradiciją bandantys įdiegti jaunuoliai įsitikinę, kad gyvendami Klaipėdoje, uostamiestyje, turi galimybę kasdien džiaugtis šalia esančia jūra.

„Tačiau neturime pamiršti, jog ta pati jūra daugeliui yra tapusi amžino poilsio vieta. Privalome puoselėti jų atminimą“, – teigė jaunimo organizacijų atstovas A.Jackūnas.


Šiame straipsnyje: žuvęjūrininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių