Žuvų turgus pateisino lūkesčius

Šeštadienį prie prekybos centro "Parkas" įsikūrusiems šviežios žuvies prekeiviams pirkėjai neleido tinginiauti. Nuo pat ryto prie žuvies autobusiuko rikiavosi eilės.

Prie prekybos centro "Parkas" prekeivių yra ir daugiau - čia galima rasti natūralių mėsos, pieno, konditerijos gaminių. Tačiau didžiausio dėmesio dabar sulaukia vienintelis sostinėje šviežios žuvies turgus. Menkės, plekšnės, lydekos, vėgėlės - šias žuvis, atvežtas iš Klaipėdos, pirkėjai skubėjo neštis namo savaitgalio pietums.

Populiariausias pirkinys - menkė, tačiau pardavėjai siūlė išbandyti ir kitas žuvis, paaiškindami, kaip reikia jas ruošti. Šalia žvejų iš pajūrio taip pat įsikūrė gyvų karpių pardavėjai.

"Kai nuvažiuojame į pajūrį, visuomet pasilepiname šviežia žuvimi. Net nežinojau, kad tokios yra ir Vilniuje, atsitiktinai ėjau pro šalį. Namiškiai labai apsidžiaugs tokiomis lauktuvėmis", - šypsojosi didelę menkę nusipirkusi vilnietė Danutė. Ji, kaip ir daugelis kitų pirkėjų, domėjosi, ar žvejai dabar čia bus nuolat. Praeitą savaitę prekiauti pradėję žvejai džiaugėsi, kad daugelis pirkėjų, kartą pas juos apsilankę, šią savaitę vėl sugrįžo.

Šviežia žuvimi žvejai žada prekiauti ketvirtadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais, tačiau ar tai bus visada įmanoma, priklausys nuo oro sąlygų. "Girdėjome, kitą savaitę numatomas ilgas štormas, tai nežinia, kaip čia bus", - svarstė jie.

Žuvies atsargos papildomos kiekvieną dieną, o jei lieka kažkiek likučių, kitą dieną jie parduodami pigiau. Sekmadieniais žuvies pardavėjai liktų nebent tokiu atveju, jei liktų daug neparduotos žuvies, bet kol kas, panašu, jiems tai negresia.

Pirkėjų žvejai laukia maždaug nuo 10 iki 18 val, o norintiems žuvies gali atvežti ir pagal užsakymą.


Šiame straipsnyje: žuvų turgusžuvis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių