A. Zuokui nepavyko sulaikyti frakciją paliekančios R. Vanagaitės

Vilniaus miesto tarybos narė Rūta Vanagaitė penktadienį pranešė, jog šią savaitę pasitraukė iš valdančiosios sąjungos „Taip“ frakcijos sostinės taryboje.

„Informuoju, kad vasario 19 dieną įregistravau pareiškimą, kad traukiuosi iš Vilniaus miesto savivaldybės tarybos frakcijos “Taip„ ir nuo šiol dirbsiu kaip nepriklausoma tarybos narė“, rašo R.Vanagaitė penktadienį tarybos nariams išplatintame pranešime, kurio kopiją gavo BNS.

Politikė pernai rudenį dalyvavo rinkimuose į Seimą.

Pasitraukus ilgametei sąjungos „Taip“ vadovo, sostinės mero Artūro Zuoko bendražygei šioje frakcijoje lieka 12 narių

„Mes su meru neradome bendros kalbos dėl kelių projektų, kurie man atrodo nepateisinami šiuo metu - tai yra dėl planuojamos Antakalnio ligoninės nuomos privačiam investuotojui ir dėl avialinijų kūrimo“, - savo pasitraukimo motyvus BNS penktadienį nurodė R.Vanagaitė.

Pasak jos, Antakalnio ligoninė yra pilna ligonių ir investuoti 14 mln. litų lėšų, kai trūksta Vilniuje terapinių lovų, R.Vanagaitės manymu, yra neteisingas žingsnis.

„Bet man nepavyko mero įtikinti“, - BNS sakė tarybos narė.

„Dėl avialinijų - kadangi tai buvo mūsų rinkiminis įsipareigojimas siekti avialinijų, tai mūsų planas buvo toks, kad pirmiausia prie to prisidės Vyriausybė, o savivaldybė tik inicijuos. O dabar jos kuriamos savivaldybės lėšomis, jau kitame posėdyje mes turime svarstyti klausimą dėl 5 milijonų litų skyrimo ir jau yra frakcijos sprendimas pritarti jam. Manau, kad kai yra milijardinės skolos Vilniaus savivaldybės. Manau, kad yra kitų svarbesnių dalykų, nei kišti pinigus avialinijoms, kas yra prabangos dalykas“, - BNS teigė politikė.

Šiuo metu Vilniaus valdančiąją koaliciją sudaro A.Zuoko partija „Taip“ turėjusi 13 tarybos narių, Lietuvos lenkų rinkimų akcija turi dešimt atstovų, taryboje taip pat yra aštuoni „darbiečiai“, penki socdemai ir du jokiai frakcijai nepriklausantys politikai. Iš viso taryboje yra 37 nariai. Opozicijoje lieka 10 konservatorių ir keturi „tvarkiečiai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar

Ar portretas
prokurorams nekyla jokių klausimų? Kas sustabdys šitą veikėją? Kodėl nėra ginamas viešas interesas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių