A. Zuoko inicijuotos oro linijos skraidins Lietuvos vadovus?

Valstybinį lėktuvą, kuriuo šalies vadovai vyktų valstybinių vizitų, galėtų valdyti bendra Lietuvos ir Estijos bendrovė, teigia Lietuvos premjeras. Pasak Algirdo Butkevičiaus, dėl tokios galimybės jau pradėta kalbėtis su Vilniaus meru Artūru Zuoku ir Estijos skrydžių bendrove „Estonian Air“.

„Mes esam pradėję pokalbį su Vilniaus meru ir su Estijos aviakompanija dėl bendros įmonės steigimo ir toj naujoj įmonėj galėtų būti lėktuvas, kuris ir aptarnautų mūsų vadovus. Čia nebūtų toks išskirtinis lėktuvas, kaip yra kitose šalyse", - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A. Butkevičius.

Jis teigė, kad lėktuvas nebūtų naudojamas tik prezidentės vizitams.

„Mes jau aptarėme, kad jis turėtų būti plačiau naudojamas - esant reikalui, į kitas šalis galėtų skraidyti ir kiti Lietuvos vadovai“, - sakė premjeras.

Susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas sakė negalintis daugiau pakomentuoti šiuo klausimu.

„Negaliu šiuo klausimu nieko daugiau pasakyti nei premjeras. (...) Manau, kad kalboms erdvės visada yra, bet ar vyksta kokie nors veiksmai, manau, tai dar ne šiandienos klausimas“, - sakė A. Šliupas.

„Estonian Air“ balansuoja ant bankroto ribos. Praėjusią savaitę bendrovė pranešė atleidžianti ketvirtadalį pilotų. Estijos spauda vasarį pranešė, kad gelbėjant bendrovę, ji gali būti sujungta su Didžiosios Britanijos pigių skrydžių aviakompanija „Flybe“.

Buvęs susisiekimo ministras Eligijus Masiulis bendros Baltijos valstybių oro linijų bendrovės idėją iškėlė dar 2009 metais. Ši idėja su Latvijos Vyriausybės atstovais buvo aptarta ir praėjusių metų pabaigoje, tačiau realių veiksmų nesiimta.

Latvijos susisiekimo ministras Aivis Ronis 2012 metų pabaigoje teigė, kad Latvija neatmeta galimybės kalbėtis su Lietuva ir Estija dėl galimybės šalims tapti nacionalinės oro vežėjos „airBaltic“ akcininkėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
žiūri zuoka į perspektyvą, žiūri....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių