Zoologijos sodo gimtadienis – su naujais augintiniais

Gimtadienius labiausia mėgsta švęsti vaikai, tad nenuostabu, kad į 72-ąjį Lietuvos zoologijos sodo gimtadienį sekmadienį jų susirinko tikrai daug. Sodo gyvūnai šiemet taip pat džiugina savo mažyliais.

Kad Zoologijos sode vyksta šventė, buvo akivaizdu jau prie vartų, kur nutįso ilgiausios eilės norinčiųjų į ją patekti. Deja, kaip ir visada, bilietais prekiavo tik dvi kasos, todėl tėveliams su mažyliais teko apsišarvuoti kantrybe.

Scenoje muzikuojantys vaikai, cirko pasirodymas su šuniukais tik trumpam sustabdė svečius, nes veikti Zoologijos sode tikrai yra ką.

Gimtadienio proga Zologijos sodas viliojo savo lankytojus įvairiomis pramogomis: vyko žongliravimo su fakyrais pamokos, stalo teniso varžybos, muzikinė programa scenoje. Šeimos su mažais vaikais buvo kviečiamos išbandyti jėgas vežimėlių slalomo varžybose.

Daug džiaugsmo lankytojams visada suteikia baltasis lokys Kasparas, sugalvojantis visokių išdaigų. Šįkart jis bandė aptaškyti jį stebinčius smalsuolius. Tai netrukdė jo kaimynui rudajam lokiui saldžiai miegoti šalia baseino. „Kažin, įkris į vandenį, ar ne“, – žiūrėdami į miegantį rudakailį spėliojo vaikai.

O štai liūtai žavėjo ne tik savo karališku stotu, bet ir garsiu riaumojimu. Liūtė sekmadieniu mėgvosi net iškišusi liežuvį. Tvenkinyje besibarančios antys ir kitokie paukščiai nebuvo labai draugiški tiems, kas bandė per tvorą įkišti pirštą. Žirafa visus, kurie stabteldavo prie jos būsto, atsargiai stebėjo pro kampą ištempusi ir taip jau ilgą savo kaklą.

„Juoduli, geruti, ateik“, – skanėstais vieną iš Zoologijos sodo naujokų viliojo prižiūrėtoja. Tik ką įsikūrusios 5 pilkarusvės kengūros pridarė rūpesčių gretimame narve gyvenančiai begemotukei, kuri kol kas labai nepatikliai žvelgia į naujakurius ir laiką mieliau leidžia panirusi po vandeniu. Gaila, kad šiuos gyvūnus galima stebėti tik gerokai iš tolo, juolab, kad kalno papėdėje įrengtas apžvalgos takas pasiekiamas tik aukštais laiptais. Vežimėliais jų įveikti neįmanoma, o dauguma lankytojų – šeimos su mažais vaikais.

Dar vieni sodo naujakuriai – Patagoninės maros – sulaukė mažiau dėmesio negu kengūros. Didelius triušius primenantys gyvūnai tingiai šildėsi neryškioje saulėje ir sodo svečiais taip pat nelabai domėjosi. Gerokai daugiau vaikų ir tėvelių komplimentų sulaukė mažyliai, kurių neseniai susilaukė čia jau ne vienus metus gyvenantys augintiniai. Vieni tvirtino, kad mažas kupranugariukas daug gražesnis už didelius, kiti svarstė, kodėl antilopės gnu palikuonis visai kitokios spalvos negu jo tėvai. Norint aplankyti visus sodo gyventojus, valandos tikrai neužteks.

Gimtadienio proga Zologijos sodas viliojo savo lankytojus ir kitomis pramogomis: vyko vežimėlių slalomo varžybos, žongliravimo su fakyrais pamokos, stalo teniso varžybos, muzikinė programa scenoje.


Šiame straipsnyje: Zoologijos sodas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių