Zoologijos sodas laukia Kauno choro laimėtų pinigų

Raigardo Tautkaus vadovaujamas choras padovanojo kauniečiams ne tik pergalę „Chorų karuose“. Balsingų merginų ir vyrukų chorą šiam projektui subūręs R.Tautkus pažadėjo pergalės atveju laimėtojams skirtą prizą - 25 tūkst. Lt padovanoti Lietuvos zoologijos sodo liūtams.

Kaip žinią apie choro pergalę sutiko Zoologijos sodo direktorius Vaclovas Dumčius ir kaip ketina panaudoti lyg iš dangaus nugriuvusią dovaną?

„Suprantama, labai džiaugėmės ir choro pergale ir jų sprendimu paremti mūsų sodą - tai iš tiesų mums malonus netikėtumas. Kol kas dar nesvarstėme, kaip panaudosime tą dovaną, nes pinigai į mūsų sąskaitą dar „neįkrito“. Be to, iki šios dienos nežinojome, ar galime planuoti darbus ir kitų gyvūnų buveinėse, ar visa dovanojama suma skirta vien liūtams. Šiandien jau žinome, kad „Chorų karų“ nugalėtojai savo piniginį prizą skiria Lietuvos įvairioms zoologijos sodo reikmėms tenkinti. Vadinasi, šiomis dienomis tarsiuosi su visų Zoologijos sodo skyrių vadovais, kur labiausiai reikalinga parama ir kokius darbus reiktų už dovanotus pinigus atlikti“, - aiškino V.Dumčius.

Paklaustas, kaip pasikeistų liūtų gyvenimo sąlygos, jei R.Tautkaus choras iš tiesų būtų savo piniginį laimėjimą skyręs vien liūtams, Zoologijos sodo direktorius susimąstė. Mat pernai liūtų buveinė buvo gerai sutvarkyta.

„Tačiau tuo atveju, jei turėtume visus  pinigus skirti vien liūtų gyvenimo sąlygoms gerinti, tai, manau, priekinės voljero sienos metalines grotas pakeistume specialiu stiklu, dar labiau pagerintume liūtų namelius, nors šiaip jiems nieko netrūksta. Tad labai džiaugiamės, kad galime mums dovanotas lėšas panaudoti laukinių gyvūnų buveinėje ten, kur jų labiausiai reikia“, - teigė  direktorius, vis neužmiršdamas padėkoti R.Tautkaus chorui už kilnų sumanymą.


Šiame straipsnyje: Chorų karai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių