Žmonių minia ir toliau budi prie Venckų ir Kedžių namų

Nors teisėsaugininkai teigia nenaudosiantys jėgos padedant Drąsiaus Kedžio dukrą sugrąžinti motinai, tokie žodžiai nepadėjo išsklaidyti Garliavoje penktą parą budinčios minios.

Klonio gatvėje jau penktą parą šurmuliuoja žmonių minia, nusiteikusi ir toliau budėti prie Venckų bei Kedžių namų. Jie ten nusiteikę būti tol, kol Panevėžio apygardos teismas imsis nagrinėti skundą dėl penktadienį Kėdainių rajono apylinkės teismo paskelbtos nutarties, kurioje numatyta iki šiol Neringos Venckienės globotą šešiametę perduoti motinos žinion. Lygiai taip ketinama kantriai laukti, kol šalies Prezidentė atsižvelgs į kelių Seimo narių jai perduotą kreipimąsi.

Antradienį po pietų į Garliavą atvykęs šalies Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Renatas Požėla teigė norėjęs įvertinti susidariusią situaciją ir dar kartą perduoti ten budintiems žmonėms, kad policija aktyvių veiksmų nesiims.

Pareigūnas paneigė bet kokias galimybes, esą šturmui bus pasitelktos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnų pajėgos, mat būtent tokie gandai kasdien sklandė tarp susirinkusiųjų.

„Mes netikime tuo, ką šiuo metu pasakoja pareigūnai, tvirtinantys, jog kovos tik teisinėmis priemonėmis. Visoje šioje istorijoje pernelyg daug melo, todėl ketiname pasikliauti savo nuomone ir savo tikėjimu“, - kalbėjo D.Kedžio pusseserė Auksė Ibenskienė.

Jai buvo linkę pritarti ir visi kiti. Jie mano, kad tokiu būdu mėginama įtikinti žmones išsiskirstyti ir nutraukti budėjimą.

Žmonės leido R.Požėlai pasisakyti per mikrofoną, kuris ten įrengtas jau nuo sekmadienio. Nepaisant pareigūnų raginimų situaciją spręsti teisinėmis priemonėmis, minia ir toliau replikavo nieku gyvu neleisianti atiduoti mergaitės.

„Pareigūno vizitą vertinu gerai. Tai buvo kompetentingas pareigūnas. Jis kalbėjo labai geranoriškai, o ir žmonės jį priėmė atitinkamai. Juk ne veltui liaudyje sakoma: kaip šauksi, taip ir atsilieps“, - sakė kaunietė Danutė.

Garliavoje budintys žmonės nepatikėjo viešumoje pasigirdusiomis kalbomis esą buvusi D.Kedžio sugyventinė Laima Stankūnaitė ketina pati atvykti pasiimti dukters.

„Nežinau, kokią moralinę teisę ji turi atvykti ir pasiimti vaiką, kurio neprižiūrėjo tada, kai galėjo tai daryti, kaip pareiginga ir atsakinga motina. Jai pačiai reikalinga psichologo pagalba bendraujant su vaiku“, - atkirto nuo pat savaitgalio Garliavoje kasdien būnanti kaunietė Danutė.

Paklausti, kaip elgtųsi, jei vis dėlto vaiko motina ryžtųsi pasirodyti minios akivaizdoje, garliaviškiai teigė sutiksiantys ją be agresijos, tačiau čia pat pridūrė, kad į Venckų namus, kurie laikomi privačia valda, atvykėlės nė už ką neįleistų. Beje, ties visais kiemo varteliais ten nuo pat penktadienio stovi suolai ir palapinės, tad įėjimas nė akimirką nedingsta iš jį saugančių žmonių akiračio.

Šįkart nuo kategoriškų pasisakymų ir kandžių replikų L.Stankūnaitės atžvilgiu žmonės susilaikė: „Manau, kad Laima Stankūnaitė yra auka, kaip ir visi pedofilai. Jeigu ji pasirodytų čia, mes pasiryžę melstis už jos sielą, už jos atsivertimą. Vienintelis dalykas, ką ji gali padaryti šiandien, norėdama įrodyti, kad iš tikrųjų myli savo vaiką – tai leisti, kad baudžiamoji byla dėl mergaitės tvirkinimo būtų pabaigta iki galo. Tik tuomet ji galėtų išreikšti pageidavimą, kad dukra galbūt geriau būtų prižiūrima jos namuose nei pas gerbiamą teisėją N.Venckienę.“


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių