Žiemos šturmui pasiruošę kelininkai budės per naktį (papildyta)

Ankstų pirmadienio rytą gatves druska barstantys sunkvežimiai jau pervažiavo miesto gatves ir laukia vakaro. Vakarop temperatūra pradės staigiai kristi. Kelininkai pasiruošę kovoti su sniegu.   

Kauno gatves barstančios „Kelių remonto grupės“ (KRG) šeši sunkvežimiai į gatves išriaumojo 4.30 val.

„Darbo buvo nedaug. Barstėme tik ten, kur buvo slidu. Laukiam vakaro“, - sakė KRG generalinio direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Norkus.

Sinoptikai perspėja, kad po pietų oro temperatūra ženkliai kris. Daug kur gali pasnigti, tačiau manoma, kad kritulių bus nedaug.

„Labai sunku pasakyti kur ir kiek snigs. Greičiausiai pirmadienį ir antradienį nedaug snyguriuos Rytų ir Pietų Lietuvoje“, - sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Inga Stankūnaitė.

„Daug sniego sinoptikai naktį nepranašauja, bet mes prognozėmis nelabai pasitikime. Budėsime per naktį“, - teigė didžiojoje Kauno dalyje sniegą turinčios valyti „Kauno švaros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas miesto tvarkymo reikalams Darius Visockis.

„Kauno švaros“ technika parengtyje buvo ir praėjusią naktį.

Visoje Lietuvoje temperatūra ženkliai turėtų pradėti kristi po pietų, o šalčiausia bus ateinančią naktį.

Labiausiai šaltukas turėtų paspausti ties Biržais ir Utena. Ten termometro stulpelis gali nukristi iki 14 laipsnių šalčio. Pajūryje bus apie šešis, Kaune 8-10 laipsnių žemiau nulio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių