Žiemos sezonas Klaipėdoje šiemet bus ilgesnis

Nesibaigiantis šaltukas ir iškritęs sniegas uostamiesčio valdžią privertė pratęsti žiemos sezoną neribotam laikui. Kiek kainuos gamtos pokštai, kol kas neaišku.

Kasmet oficialiai žiemos sezonas Klaipėdoje trunka iki balandžio 1 dienos.

Iki šios datos kelininkai naktimis turi budėti, kad galėtų bet kuriuo metu išvažiuoti į gatves. Šaligatvių valytojai iki balandžio 1 dienos negali surinkti išdėliotų smėlio dėžių.

Dėl spaudžiančio šaltuko ir vėl iškritusio sniego miesto savivaldybė pratęsė žiemos sezoną. Kelininkai ir šaligatvių valytojai dirbs kaip ir iki šiol. Žiemos sezonas bus atšauktas, kai nebevyraus neigiama oro temperatūra.

Kiek savivaldybei kainuos užsitęsusi žiema, kol kas neaišku. Tačiau pabrėžiama, kad dalis lėšų, skirtų miesto priežiūrai žiemą, buvo sutaupyta. Šį sezoną mažiau vežta sniego iš miesto nei pernai.

Tiek kelininkai, tiek šaligatvių prižiūrėtojai teigė, jog pratęstas žiemos sezonas jiems rūpesčių nesukėlė.

„Galėtume dirbti ir iki rugsėjo 1 dienos, kad tik kas leistų. Sudėtinga tik planuoti darbus, kai nepastovūs orai. Tačiau, jei prognozės išsipildytų, jokių problemų nebūtų. Technikos tikrai turime“, – tvirtino įmonės „Specialus autotransportas“ generalinis direktorius Laimonas Žemaitis.

Pasak vadovo, meteorologai numato, kad šią savaitę dar bus visko. Labiau pavasariški orai bus tik kitą savaitę.

Įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas teigė, jog problemų nekyla ir dėl šaligatvių valymo.

„Susiekėme su savivaldybe. Sakė darbuotis kaip anksčiau. Problemų neturėtų kilti. Visi supranta, kad žiema užsitęsė. Žinoma, turime ir kitų darbų. Genime medžius. Iškritus sniegui, teko juos nutraukti ir pulti valyti ir barstyti šaligatvių“, – pasakojo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AI

    AI portretas
nejuokintu zmoniu,tikriausiai meras rankutem sukirto,salia liepojos gatves gatvele drapakavo,net musu keliuka subraize,lekia neziuri,nes is paskos tirpsta,o jei nutirps nespes milijono pavogt,nurasyt.O ZIEMA ZMONES ZUVO NUO NEPRIZIURETU KELIU
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių