Žiemos metu – kinas po atviru dangumi!

Vilniečiai kviečiami tvarkyti savo kiemus ir laimėti kino seansą sau ir savo kaimynams. Projekto „Eko kinas – tavo kieme" organizatoriai gražiausiame sostinės kieme gruodžio 13 dieną rodys kiną.

Netikite, kad žiūrėti gerus filmus galima ir atvirame ore vidury baltos žiemos? Į tokį netradicinį kino seansą vilniečius kviečia VšĮ „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" (VEKS) Žmonių programos fondas ir projekto „Eko kinas - tavo kieme" organizatoriai.  

Kiekvienas, norintis pasidžiaugti kino seansu po atviru dangumi, kviečiamas atsiųsti savo kiemo nuotrauką. Pasak „Eko kino" projekto vadovo, viešosios įstaigos „Kino pavasaris" vykdančiojo direktoriaus Algirdo Ramaškos, su džiaugsmu bus priimtos visos fotografijos, tačiau norintiems laimėti teks gerokai pasistengti.

„Gražios ir meniškos fotografijos, žinoma, yra privalumas. Tačiau vien tik meniškumo nepakanka. Nuotraukose turi aiškiai matytis, kad kiemo gyventojai rūpinasi aplinka, kurioje gyvena, originaliai sprendžia dėl tam tikrų erdvės trūkumų iškylančias problemas, novatoriškai puoselėja ekologines idėjas. Labai laukiame būtent tokių nuotraukų ir nuoširdžiai tikime, kad jų gausime ne vieną ir ne dešimt", - vylėsi projekto vadovas.

Gruodžio 10 d. visų projekto dalyvių nuotraukomis galės pasigrožėti kiekvienas norintis. Paroda „Mano kiemas – pats gražiausias" įvyks Vilniaus Planetariume. Čia bus parodytas dokumentinis filmas apie fotoidėjas, vyks diskusijos tema „Kaip papuošti savo kiemą", kuriose kiekvieną, besirūpinantį ne tik savimi, bet ir jį supančia aplinka, pamokys profesionalūs eksterjero dizaineriai. Komisija išrinks konkurso nugalėtoją, kuriam beliks laukti į jo kiemą atvykstančios „Eko kino" komandos.

Ekologinio kino seansas nugalėtojo kieme bus surengtas gruodžio 13-ąją. „Kino pavasario" komanda ištemps didžiulį ekraną, pastatys garso aparatūrą, apipavidalins ir papuoš konkursą laimėjusį kiemą. Geriausios nuotraukos autoriui beliks tik sukviesti savo draugus ir kaimynus bei išvirti užtektinai arbatos – tiems, kuriems gerų filmų skleidžiamos šilumos vis tik pasirodys mažoka.   

Kiemų nuotraukų projekto „Eko kinas - tavo kieme“ komanda laukia iki gruodžio 7 d. Jas kiekvienas gali atsiųsti adresu kiemas@15min.lt. Atsiųstųjų nuotraukų paroda „Mano kiemas - pats gražiausias" įvyks gruodžio 10 dieną Vilniaus Planetariume. „Eko kino" seansas nugalėtojo kiemą aplankys gruodžio 13-ąją. 


Šiame straipsnyje: kinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių