Žalio tilto skulptūras vėl nusiaubė vandalai

Sostinės Žaliojo tilto skulptūros dar sykį nukentėjo nuo piktavalių. Jos išterliotos raudonos spalvos dažais.

Vandalai savo išpuolį, neoficialiomis 1diena.lt žiniomis, įvykdė naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Nukentėjo viena skulptūra, vaizduojanti vėliavą nešančius sovietų karius.

Tai jau nebe pirmas kartas, kai Žaliojo tilto skulptūros ištepliojamos raudonais dažais. 2008 m. toks pat išpuolis įvykdytas gegužės 9-osios, sovietinės Pergalės dienos, naktį. Šįsyk vandalų išpuolio laikas sutapo su Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko laidotuvėmis. Tačiau kol vandalai nesučiupti, neįmanoma nustatyti, ar jie sąmoningai pasirinko būtent tokią datą.

Palyginti su prieš dvejus metus įvykdytu vandalizmo aktu, šįsyk skulptūros nukentėjo mažiau. Vandalai veikiausiai negalėjo pasiekti viršutinės skulptūros dalies ir labai skubėjo, taigi jiems pavyko dažais išteplioti tik postamentą ir apatinę skulptūros dalį.

Primename, kad pastaruoju metu Žaliojo tilto skulptūros kelia vis daugiau aistrų. Vilniaus meras Vilius Navickas buvo viešai pažadėjęs pašalinti skulptūras iš saugomų kultūros paveldo objektų sąrašo ir nugriauti. Tačiau tam pasipriešino paveldosaugininkai, pareiškę, kad kol stovės Žaliasis tiltas – stovės ir pačios skulptūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių