„Žaliasis šviesoforų koridorius“ kol kas raudonas

Vilniuje nuo rugsėjo pradėta diegti naujoji šviesoforų sistema, kuri turėtų sureguliuoti eismą, tačiau kol kas sostinės gyventojai piktinasi, kad dėl šviesoforų spūstys tik didėja.

Kas rytą važiuojant Kalvarijų gatve nuo Santariškių iki buvusios Kuro aparatūros gamyklos susidaro spūstys. Nors ši atkarpa vadinama „žaliuoju koridoriumi“, vairuotojai pastebi, kad ji vis dažniau tampa „raudonuoju“.

Vilnietis Mantas ypač piktinosi šalia „Siemens“ arenos stovinčiu šviesoforu, kuris, anot jo,  reikalingas tuomet, kai arenoje vyksta renginiai, bet tikrai ne darbo dienos 7 valandą ryto.

Vilniaus kelių patrulių vadas Marius Putrimas portalui sakė, kad visi numatyti Vilniuje šviesoforai turėtų būti baigti statyti iki šių metų pabaigos, o šviesoforų sistema bus sureguliuota tik iki kitų metų vasaros. Kiekvienas šviesoforas turi 10 programų, taigi gali būti suprogramuotas skirtingai veikti priklausomai nuo laiko.

„Skirtingu paros metu gatvėse susidaro skirtingos eismo sąlygos, todėl galima nustatyti, kad šviesoforas vienaip veiktų piko valandomis, kitaip ne piko. Penktadieniais piko metas paankstėja, nes darbo laikas yra valanda sutrumpintas, taigi tai dienai turi būti nustatyta atskira programa“, - pasakojo M.Putrimas

Visas šviesoforų valdymas patikėtas įmonei „Susisiekimo paslaugos“. Direktorius, kaip teigiama, buvo išvykęs, o Eismo skyriaus darbuotojai teigė nieko nekomentuosiantys.

Vakar sostinės Dzūkų, Liepkalnio, Dunojaus ir Jotvingių gatvių sankryžoje buvo nuniokoti šviesoforai. Paklaustas, ar nemano, kad taip vilniečiai išreiškia pyktį dėl eismą trikdančių šviesoforų, Marius Putrimas atsakė, kad šie šviesoforai reguliuoja ypač aktyvią miesto sankryžą, kurioje dažnai įvyksta eismo avarijos. „Išdaužyti visai ne tie šviesoforai, kurie stabdo eismą, manau, kad tai tiesiog vandalų darbas“, - sakė jis.


Šiame straipsnyje: šviesoforas,spūstys

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių