„Žalgirio" sirgaliai nešturmavo SEB banko

Susirinkę į protesto akciją Laisvės alėjoje prie centrinio SEB banko pastato „Žalgirio" fanai paplojo, pakalbėjo, sulaukė policijos pareigūnų įspėjimo ir po geros valandos sužvarbę išsiskirstė kas sau.

Šiandien interneto forumuose buvo išplatintas pranešimas, kviečiantis visus Kauno „Žalgirio" fanus  susirinkti prie SEB banko.

Nuo 15 valandos prie banko pastato būriavosi apie 100 komandos fanų - buvo ir vyresnio amžiaus moteriškių, ir dešimtmečių vaikučių. Akcijoje dalyvavęs KMU studentas Justas Einas karts nuo karto susirinkusiuosius informavo apie tai, kas vyksta už uždarų banko durų.

„Kad „Krepšinio perspektyvos" galėtų paimti paskolą, reikalingas kokios nors įmonės laidavimas. Savivaldybė pirmiausiai kreipėsi į „Kauno energiją". Ši yra pasiėmusi paskolų iš 5 bankų, tad norint laiduoti už naują paskolą, reikia visų jų leidimo. SEB bankas vilkina atsakymo davimą. Penktadienį pažadėjo parašyti reikiamą popierių, vėliau atidėjo šiandienai, o šiandien pranešė, kad svarstys rytoj. Savivaldybė bandė ir kitas įmones, bankus, tačiau visi yra vienaip ar kitaip priklausomi nuo SEB, kuris ir neleidžia suteikti to laidavimo", - teigiama sirgalių išplatintame pranešime.

Visgi kaip grėsmingai žadėjo, taip ir nurimo fanai. Mat netrukus paaiškėjo, kad Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas dėl paskolos kalbasi su šalia esančio DnB NORD banko vadovybe.

Ketinimus sutrikdyti SEB banko darbą „Žalgirio" sirgaliams teko atidėti. Beje, rytoj akcijos organizatoriai turės aiškintis policijai, kodėl neturėdami leidimo būriavosi Laisvės alėjoje.

Portalo žiniomis, tuo metu, kai akcijos dalyviai nekantriai lūkuriavo, SEB bankas parengė ir išsiuntė patvirtinmąjį raštą, kuriame leido „Kauno energijai" laiduoti už „Žalgiriui" skiriamus 2,5 mln. litų. 


Šiame straipsnyje: žalgiriofanaiseb

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių