Žalgirio mūšį įamžins rekordinis maketas

Artėjant 600-osioms Žalgirio mūšio metinėms, jų paminėjimui ruošiamas ypatingas projektas – Lietuvos nacionaliniame muziejuje bus pristatytas šį įvykį įamžinantis maketas.

Žalgirio mūšio maketas bus dvidešimties kvadratinių metrų pločio ir išsiskirs savo detalumu  - kareivių figūrėlės bus liejamos ir dažomos atsižvelgiant į istorikų atliekamus tyrimus. „Mums tai buvo didžiulis iššūkis, nukritęs tarsi iš dangaus, bet pasitelkėme geriausius viduramžių istorikus ir tikimės pavaizduoti mūšį kiek įmanoma tiksliai“, - kalbėjo prie projekto dirbsiančių istorikų darbo grupės vadovas Darius Baronas.

Šią idėją inicijavo ir finansuos bendrovė „Stumbras“. „Esame viena seniausių bendrovių Lietuvoje, todėl mums labai svarbu išsaugoti istoriją. Neabejoju, kad mūsų partnerystės su Lietuvos istorijos institutu rezultatas taps vienu įspūdingiausių Žalgirio mūšio metinių minėjimo bei išliks ateities kartoms kaip puiki patriotiškumo skatinimo ir edukacinė priemonė“, - kalbėjo bendrovės „Stumbras“ generalinis direktorius Česlovas Matulevičius.

Maketą paruošti planuojama per keturis mėnesius ir pristatyti jį visuomenei iki Žalgirio mūšio metinių dienos – lieps 15-osios. Vėliau bet kada jį galės pamatyti Lietuvos nacionalinio muziejaus lankytojai.  Projekto finansinė vertė – daugiau nei 100 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: žalgirio mūšis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių