Žalgirio arenos statybvietėje bus dirbama dviem pamainomis

Žalgirio arenos statyba vyksta sklandžiai: visiškai uždengtas pirmas stogo sluoksnis, stogo dengimo darbai toliau tęsiami. Nuo liepos 1 dienos prasidės estakados statyba.

Darbus atliks bendrovė „Gargždų hidrostatyba“. Treniruočių salėje grindys jau išbetonuotos ir paruoštos kloti parketą. Išsamiai ištyrinėtas pagrindinėje patalpoje esantis gruntas, jį statybininkai turės sutvirtinti iki 4 metrų gylio.

„Prie Žalgirio arenos statybos dirba 100 žmonių. Bet jau dabar matome, kad su viena pamaina nepavyks išsiversti. Liepos pabaigoje arba rugpjūčio pradžioje darbininkų skaičius turėtų padvigubėti, t.y. darbai vyks dviem pamainomis“, - apie spartėjantį darbų tempą kalbėjo objekto darbų vadovas Kęstutis Janulis.

Architektas Eugenijus Miliūnas patvirtino, kad architektūrinė dalis jau suderinta su bendrove „Vėtrūna“. Brėžiniai atiduoti tvirtinti ekspertizei. „Nėra priežasčių, stabdančių arenos statybą. Be to, reikia kuo skubiau apsispręsti, kaip atrodys arenos pavadinimas ir kurioje vietoje jis kabės“, - sakė architektas.

Artimiausiame Kauno miesto tarybos posėdyje, kuris vyks liepos 9 dieną, „Vėtrūna“ ir areną valdysiantis koncesininkas pateiks bendrą informaciją apie Žalgirio arenoje vykdomus darbus.


Šiame straipsnyje: Kauno arenaŽalgirio arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių