„Žalgirio“ arenos koncesijos sutarties likimas - mįslė Kauno valdžiai

Kauno miesto valdžia sprendžia, ką daryti dėl „Žalgirio“ arenos koncesijos sutarties, po to, kai teismas areštavo areną valdančios bendrovės akcijas. Šiandien uždarame Kolegijos posėdyje politikams buvo pristatyta visa informacija apie esamą padėtį.

Po posėdžio Kauno meras žurnalistams patvirtino, kad miesto valdžia dar nėra apsisprendusi, kokiu keliu žengti, nes svarstomi net keli esamos situacijos sprendimo variantai.

„Net ir šiandien negalėčiau pasakyti, kuriuo keliu pasuksime – nuo to, kad koncesininkas ištaiso visus pažeidimus, iki to, kad nutraukiama sutartis ir savivaldybė ne konkurso būdu pasirenka operatorių, kuris atitinka buvusio konkurso sąlygas“, – sakė meras Andrius Kupčinskas.

Politikai atskleidė, kad jeigu būtų nutraukta sutartis, operuoti areną būtų pavesta S. Dariaus ir S. Girėno sporto centrui.

Mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius patvirtino, kad yra pagrindo nutraukti sutartį, nes yra esminiai koncesijos sutarties pažeidimai: „Mes nenorime skubėti, nes turime priimti tokį sprendimą, kuris būtų geriausias Kaunui ir krepšinio komandai „Žalgiris“.

Meras patvirtino, kad neskubama priimti sprendimo, nes tai gali pakenkti „Žalgirio“ klubui, kuris reprezentuoja miestą, yra Kauno vizitinė kortelė. Jis akcentavo, kad savivaldybei svarbiausia ginti viešąjį interesą.

„Savivaldybė neįsivaizduoja, kaip galėtų „Žalgirio“ klubas funkcionuoti be arenos. Nenorime priimti skuboto sprendimo neturėdami atsarginio plano“, – teigė A. Kupčinskas.

Jo teigimu, politikai nori žinoti, kad „Žalgirio“ klubas net ir sudėtingoje situacijoje turės galimybes gyvuoti, todėl savivaldybė norėtų ištiesti jiems pagalbos ranką.

Kauno vadovas nenorėjo prognozuoti, ar galutinis sprendimas bus priimtas jau šią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
tas virsutinis aukstas kur tie vambzdzei styro - neuzteko pinigu uzuolaidai? ar tai koks mianas?

Iššluokime Areną

Iššluokime Areną portretas
Reikia kuo greičiau nutraukti šią nevykusią koncesijos sutartį, išvėdinti Areną nuo rusiško tvaiko. Ruskelio kareiviai pažeidė koncesijos sutartį, jeigu jie liks dar , pridarys tiek maklių, kad po to išaiškės kad Arena jau ne miesto.

nuomonė

nuomonė portretas
metas jau sodinti Merą Kupčinską ir vicemerą Buškevičių už '' pareigų neatlikimą , nekontroliuojant savivaldybės skiriamų milijonų ''Žalgiriui '' bei lėšų gaunamų iš Sporto Arenos '' , piktnaudžiavimą pareigomis bei toliau besitęsianti galimą pinigų plovimą per '' Žalgirį '' ir Sporto Areną ?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių