„Žalgirio“ arenoje – 8000 arklio galių ir Guinnesso rekordo šturmas

Kennethas Moenas, Janis Eglite, Jakubas Tatara: tai tik dalis puikiai pažįstamų drifto (šonaslydžio) elito bei čempionų, kuriuos bus galima išvysti kovo 16 d. „Žalgirio“ arenoje, „ASFA MOTOR SHOW“ renginyje.

Įdomu turėtų būti ne tik tiems, kurie matė važiavimus, bet ir tiems, kurie tik kažkur kažkada girdėjo apie jų susišluotus medalius, taures ir titulus. Trumpai apie Europos grandus, besiruošiančius slysti šonu po arenos stogu, siekiant vieno iš Guinnesso rekordų.

Drifto varžybų teisėjai, kaip ir dalyviai, puikiai pažįstami: Andrius Miciūnas, didžiausią kvalifikaciją turintis drifto teisėjas Lietuvoje, jau kviečiamas teisėjauti į kitų šalių čempionatus. Taip pat suomis Jorma Tikkanenas, NEZ (North East Zone) drifto čempionatų organizatorius ir lygos vadovas. Bei dar vienas svečias iš Jungtinės Karalystės Jamesas Hudsonas, nuo 2010 m. esantis „DPP Drift Open“, Lenkijos drifto federacijos 2-osios divizijos vyriausiuoju teisėju, nuo 2008 metų vyriausiuoju drifto įgūdžių gerinimo instruktoriumi „DriftRacing“ ltd.

Latvijos vėliavą garsins tokios drifto žvaigdės, kaip Gvido Elksnis, Janis Eglite. Gvido Elksnis, 35 metų lenktyninkas, atstovaujantis „Cool Race“ komandai. Lietuviams Gvido Elksnis žinomas ir kaip kovos Lietuvos driftingo čempionato PRO lygos trečiame etape „Lietuva-Latvija” 2009 dalyvis, kuomet išplėšė pergalę iš „Nismo“ (Kęstutis Petronis) rankų. Tai buvo vienos paskutiniųjų lenktynių, kuomet „Nismo“ buvo galima išvysti trasoje. Turėtų būti smagu juos kartu ir vėl išvysti arenoje.

Kitas, bene jauniausias Latvijos atstovas, ketinantis siautėti po „Žalgirio“ arenos stogu - Janis Eglite su BMW 344. Drifto pilotu tapęs 2008 metais jis jau gali pasigirti nemažu kalnu titulų ir apdvanojimų: dukart Latvijos PRO drifto čempionas (2010 ir 2011 metais), EEDC (Eastern European Drift Championship, angl. – Rytų Europos drifto čempionatas) čempionas 2011 metais ir EEDC 3-čios vietos laimėtojas 2012 metais. Janis Eglite ir Ingemaras Jekabsonas priklauso tai pačiai „X-THEME Motorsport”.

Iš kaimyninės Lenkijos į Kauną atvažiuoja tokie drifto sporto grandai, kaip Maciejus Bochenekas, Piotras Wiecekas, Jakubas Tartara. Mociejus Bochenekas, priklausantis „Budmat Auto RB Team” ir važiuojantis su Nissan SX S13, po kapotu tramdantį 650 arklio galių. Šis Lenkijos drifto čempionas 2010 ir 2012 metais, 3-ias buvo „EEDC 2012“. Kai Mociejus Bochenekas užėmė trečiąją vietą, pirmas dvi dalinosi „PUZ Drift Team” atstovai, kurie lygiai taip pat ketina ir planuoja pasirodyti „ASFA MOTOR SHOW” Kaune. Bene geriausiai žinomas ir atpažįstamas bei gatvių „chuliganu” tituluojamas Jakubas Tartara, siautėjantis miesto gatvėse, talpinantis apie tai video ir, žinoma, po to baudžiamas pareigūnų... Tačiau 25 metų lenktynininkas ne tik siautėja gatvėse, bet dalyvauja ir drifto čempionatuose bei varžybose. Kaune jį išvysime su pagarsėjusiu BMW E46 M3 bolidu.

Skandinavijai ketina atstovauti Juha Pöytälaakso (Suomija) paprastai važiuojantis su BMW 330M, priskiriamam klasei „plius 700AG“, bei Kennethas Moenas (Norvegija), dažnai tituluojamas kaip vienas sėkmingiausių Skandinavijos lenktynininkų, sutinkamų žiedinėse lenktynėse, ralyje bei drifte. Išbandęs keletą skirtingų automobilių sporto šakų, šiuo metu jis yra vienas geriausių drifterių ne tik Skandinavijos šalyse, bet ir Europoje. Jau nekalbant apie taurėmis nukrautas lentynas, Kennethas Moenas yra tikrai viena svarbiausių asmenybių drifto sporte, vertinant visos Europos mastu.

Ir tai tik dalis iš 16 Europos drifto žvaigždžių. Dėl laiko stokos organizatoriai atrinko pačius geriausius, puikiai pažįstamus savo srities specialistus ir lenktynių asus, kurie prisidės prie Guinnesso rekordo siekimo. 16 galingų bolidų, turinčių vidutiniškai po 500 arklio galių, esančių uždaroje patalpoje – tokie skaičiai jau patys skamba kaip vienas iš kelių rekordų, kurių bus siekiama arenoje. Belieka sudėlioti taškus ir laukti tikslesnės informacijos apie Guinnesso rekordų įamžinimą kovo 16 d. „ASFA MOTOR SHOW“ renginyje. Juk ne kasdien ir ne bet kur galima išvysti tiek drifto žvaigždių, bei jų į uždarą areną atgabentus 8000 arklio galių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių