Žalgirio arenai brukamos čekiškos kėdės

Žalgirio arenos kėdžių pasirinkimo istorijoje ketvirtadienį turi būti padėtis taškas. Nežinia, ar arenoje bus sumontuotos žadėtosios amerikiečių gamintos kėdės. „Vėtrūna“ stumia alternatyvą – čekiškas kėdes.

Viskas spręsis ketvirtadienį   

Vasarą užvirusios aistros dėl Nemuno saloje statomos arenos kėdžių aukščiausią laipsnį pasiekė antradienį vakare Kauno savivaldybėje. Mero kabinete derybas pradėjusiems „Vėtrūnos“ ir „Irwin Seating Company“ atstovams pokalbiui prireikė kelių valandų.

„Aš nedalyvavau, negirdėjau ką jie ten kalbėjo, nes tai yra jų sandėris. Tačiau jie išėjo šypsodamiesi. Atrodo, kad viskas bus gerai“, – vylėsi savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Areną statanti „Vėtrūna“ yra įsipareigojusi, kad bus sumontuotos „Irwin Seating Company“ kėdės, tačiau vasarą statybų bendrovė ėmė siūlyti kiniškas. Su tuo kategoriškai nesutiko savivaldybė ir areną 25 metus valdysiantis operatorius. „Vėtrūnai“ neliko nieko kita, kaip tik derėtis su „Irwin Seating Company“ atstovu ir partneriu regione „Virklund Sport“, tačiau derybos atsidūrė aklavietėje. Nesutarimai kilo dėl apmokėjimo sąlygų ir garantijų. Abi pusės teigė, jog reikalavimai yra nerealūs. Tačiau po pokalbio savivaldybėje „Virklund Sport“ direktorius Arūnas Šuika teigė matantis šviesą tunelio gale.

„Buvome aklavietėje, tačiau mes sutikome šiek tiek nusileisti, o ir „Vėtrūnos“ pozicija tapo lankstesnė, suradome sąlyčio taškų. Viskas spręsis ketvirtadienį – arba sutariame, arba ne“, – trečiadienį vilties dėl sėkmingos derybų pabaigos neprarado A.Šuika.

Siūlo čekiškas kėdes

„Vėtrūna“ trečiadienį galimybes susitarti su amerikietiškų kėdžių gamintoju vis dar vertino skeptiškai.  

„Iš amerikietiškų kėdžių atstovų pozicijų ir reikalavimų „Vėtrūna“ negali būti užtikrinta, kad kėdės bus kokybiškos ir laiku“, – teigė bendrovės atstovas Paulius Tamulionis.

„Vėtrūna“ ne tik pradėjo dairytis kitų kėdžių gamintojų. Ji į Kauną jau atvežė čekų bendrovės „Kovostal“ kėdžių pavyzdžius ir tikina, kad čekai kėdės pagamintų bei sumontuotų laiku – ateinančią žiemą. Teigiama, kad šios kėdės pasižymi tvirtinimo dalių patvarumu ir gobelenų ilgaamžiškumu. Joms suteikiama penkerių metų garantija.

„Jos atitinka visus pagal projektą numatytus aukštus kokybės ir funkcionalumo reikalavimus“, – tikino „Vėtrūnos“ generalinis direktorius Juozas Valužis.

Tačiau čekų gaminiai didelio įspūdžio areną valdysiančio operatoriaus atstovams nepadarė.

„Nesakau, kad čekiškos kėdės yra prastos kokybės, bet vizualiai jos atrodo žymiai prasčiau, nei amerikietiškos. Mes spaudžiame „Vėtrūną“ ir „Irwin Seating Company“, kad jie susitartų. Jie turi surasti bendrą vardiklį“, – sakė „Žalgirio“ valdybos narys Martynas Ugianskis.

Alternatyvos net nesvarsto

„Kovostal“ kėdes „Vėtrūna“ gyrė ir savivaldybei. V.Gudėnas teigė nė neketinantis ginčytis, kad Berlyno ir Miuncheno olimpiniuose stadionuose bei kituose žinomuose stambiuose objektuose sumontuotos čekiškos kėdės yra blogos, bet Kaune turi būti amerikietiškos ir taškas.

„Kitam variantui tikrai nepritarsime. Viskas turi būti padaryta, kaip parašyta jų pasiūlyme, o jame nėra parašyta, kad bus kiniškos ar dar kokios nors. Jie privalo viską daryti pagal susitarimą, o jeigu ne – tegul atsako“, – į diskusijas dėl čekiškų kėdžių montavimo nesileido V.Gudėnas. 


Šiame straipsnyje: Kauno arenaarena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių