Žaibas išjungė Vilniaus savivaldybės interneto tinklalapį

Naktį pro Vilnių praslinkusi audra pridarė darbo ir savivaldybės informacinių technologijų specialistams – žaibo blykstelėjimas sugadino serverius.

Vilniečiai, kuriems antradienio rytą prireikė informacijos iš Vilniaus miesto savivaldybės interneto tinklalapio, liko nieko nepešę. Internetiniai miesto valdžios vartai neatsivėrė.

"Turime problemų. Šiuo metu dirba mūsų informatikai. Jie sako, kad dėl žaibo iškrovos įvyko elektros srovės šuolis. Tikimės, kad iki pietų gedimas bus sutaisytas“, - sakė savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus specialistė Rūta Trainytė.

Žaibai sostinės padangėje blykčiojo dvi naktis iš eilės. Sinoptikai prognozuoja, kad perkūnijos ir žaibų dar galime sulaukti ir trečiadienį, o vėliau orai turėtų rimti.

Portalas primena, kad liepos pabaigoje Vilniaus valdžia ir 700 savivaldybės tarnautojų negalėjo naudotis internetu, miesto interneto puslapis buvo nepasiekiamas, o interesantų dokumentai buvo įregistruojami ranka. To priežastis – perkaitusi serverio kondicionavimo sistema.


Šiame straipsnyje: vilniaus savivaldybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių