„XIII fortas“ ir „G.Solid” Vasario 16-ąją pasitiks koncertu Klaipėdoje

Antradienio vakarą vyksiantis sunkiosios muzikos koncertas buria klaipėdiečius anksčiau nei įprastai paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.

Koncerte, kuris vyks su šūkiu „Niekas nenorėjo mirti”, publikos laukia aštrūs gitarų rifai, muzikos ritme skrendančios prasmingos eilės ir neįprastai karštas šaltos žiemos vakaras, kurio ugnį kurstys pripažinti sunkiosios muzikos atstovai „XIII fortas“ bei „G.Solid”.

Šiemet grupės „XIII fortas“ (rap-metal, Panevėžys) ir „G.Solid“ (disco-metal, Kaunas) sujungė jėgas ir nusprendė surengti koncertinį turą po Lietuvą. Grupės ketina aplankyti 12 Lietuvos miestų ir miestelių.

„Tikriausiai daugelis prisimena garsų lietuvišką filmą „Niekas nenorėjo mirti“. Nusprendę savo koncertiniu turu paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, negalime pamiršti Lietuvos partizanų, kovojusių už mūsų laisvę. Vedami šių idėjų ir pavadinome turą filmo vardu, – kalbėjo „XIII forto“ lyderis Audrius. – Gastrolių idėja gimė iš abipusės meilės sunkiajai muzikai. Žiūrovai po koncertų visada lieka patenkinti. Iš kvietimų sugrįžti suprantame, kad esame laukiami. Manome, kad šis turas išpildys visų lūkesčius. Pagerbdami žuvusiųjų už Lietuvą atminimą ir mums visiems svarbią datą, kartu gaiviname ir kultūrinį gyvenimą, nes daugeliui mažesnių šalies miestų gyventojų koncertas šiais laikais prilygsta šventei. Žmonės ištroškę pramogų ir atrakcijų. „XIII fortas“ ir „G.Solid“ pasiruošę jus nuvaryti nuo kojų.“

„Nežinau, kur buvome anksčiau, bet toks dviejų grupių projektas jau turėjo būti įgyvendintas. Nesvarbu, kur besisvečiuotume, ar Pasvalio kultūros namuose, ar sostinės centre įsikūrusiame gyvos muzikos bare, prieš akis – šėlstantys žmonės, kurie spinduliuodami savo energiją sukuria tą didingą ir unikalią aurą, dėl kurios verta išmėginti save dviejų savaičių kelionėje po Lietuvą“, – teigė „G.Solid“ lyderis Mantas.

Pasinaudodami koncertinio turo galimybėmis išvysti ir aplankyti gražiausias šalies vietas, „XIII fortas“ ir „G.Solid“ subūrė filmavimo komandą, kuri ne tik įamžins grupių pasirodymus, bet ir kelionės metu susuks dokumentinį trumpo metražo filmą apie Lietuvos partizanų gyvenimo ypatumus. Filmo kūrėjai kalbins istorikus ir žmones, menančius Lietuvos partizanus, aplankys jų kapavietes.

Turo finale laukia grandiozinis uždarymo koncertas su „XIII fortu“, „G.Solid“ ir kviestinėmis grupėmis Panevėžio bendruomenių rūmuose. Po jo bus išleistas DVD su įrašytais gyvais grupių pasirodymais.

Jungtinis „XIII forto“ ir „G.Solid“ koncertas Klaipėdoje (Kurpių g. 8) vyks vasario 7 d. 21 val. Įėjimas – 5 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ei xebra neapsirikot

ei xebra neapsirikot portretas
„XIII fortas“ (rap-metal) ir „G.Solid“ (disco-metal), axieriet stiliai sviestas su šūdų?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių