V.Uspaskich: apie Kauno merą, „Autrolį“ ir A.Ūsą (portalo forumas)

Kauno meru galėtų tapti Darbo partijos atstovas Vidas Gedvilas, mano portalo 1kaunodiena.lt konferencijoje dalyvavęs Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich.

Europarlamentaras, atsakydamas į portalo skaitytojos klausimą apie kandidatus į Kauno mero postą, teigė, kad V.Gedvilas neblogai reprezentuoja Darbo partiją. „Dar yra keli žmonės, kurie galėtų tapti meru, bet aš akcentuoju šį žmogų, nes jis - skyriaus pirmininkas“, - pridūrė V.Uspaskich.

Išvydęs klausimą apie bandymus sujungti Kauno "Autrolį" su Kauno autobusų parku ir troleibusų parko profsąjungos organizuotus streikus, V.Uspaskich patarė profesinėms sąjungoms aktyviau veikti.

„Nepasiduoti pagundoms. Labai dažnai matau, kad pažadėjus vienai organizacijai visuomeninei kąsnį, jie užmiršta, kad reikia būti solidariam su kitais. Labai geras pavyzdys: pasirašytas susitarimas su visuomeninėmis organizacijomis. Šiandien visi spjaudosi, kurie pasirašė, todėl, kad pardavė patys save. Jei atsimenate tą dieną, kada buvo pasirašytas tas susitarimas, aš patariau tą susitarimą išmesti į šiukšlių dėžę“, - priminė europarlamentaras.

Jis neišvengė klausimų ir apie visą Lietuvą sukrėtusį pedofilijos skandalą bei kauniečio verslininko Andriaus Ūso mirtį.

„Apie velionį blogai nekalbama, todėl toje vietoje patylėsiu. Nors mįslių yra daug, vienareikšmiškai galiu pasakyti, kad teisėsauga, teismai, prokurorai prisidėjo prie to (netiesiogiai). Nedirbdami teisingai, neužkirsdami tokių įvykių teisėsauga prisideda prie viso to“, - svarstė V.Uspaskich.

Jo nuomone, ta teisėsauga, kuri buvo sukurta vadovaujant Prezidentui Valdui Adamkui, tarnavo politinėms ir finansinėms grupuotėms.

„2006 metais kėliau tą klausimą, bet už tai man buvo iškelta baudžiamoji byla. Mano iniciatyva buvo organizuojama tyrimo komisija Seime, bet po mėnesio tyrimas buvo iškeltas man. Šiandien jau lenda klaninė teisėsauga viešumon“, - pastebi Darbo partijos pirmininkas. 

Visą forumo diskusiją ir daugiau atsakymų rasite čia.


Šiame straipsnyje: Uspaskichasforumo svečias

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių