VU sprendžia dėl Istorijos ir Filologijos fakultetų

Vilniaus universiteto (VU) rektorius Benediktas Juodka neigia kalbas apie Istorijos ir Filologijos fakultetų sujungimą ir sako, kad tiriama tik „humanitarinių mokslų situacija“.

Vilniaus universiteto (VU) rektorius Benediktas Juodka nacionaliniam transliuotojui neigia kalbas, kad planuojama sujungti Istorijos ir Filologijos fakultetus, ir sako, kad dabar sudaryta darbo grupė, kurios uždavinys yra tik išsiaiškinti „humanitarinių mokslų situaciją“ universitete.

„Pasižiūrėsime, kokia yra bendra situacija, ar nėra kokio dubliavimo tarp padalinių. Kol kas niekas nieko kardinalaus neplanuoja, tiesiog daroma bendra analizė, kuri padės optimizuoti studijų programas“, – teigė rektorius B.Juodka.

Kaip pranešė nacionalinis transliuotojas, ši grupė iki gegužės 1 d. turėtų pateikti išvadas dėl bendro akademinio lygio, centrinių padalinių veiklos. Rektoriaus teigimu, tai daroma bandant gerinti humanitarinių mokslų kokybę.

B.Juodka teigė, kad tolimesnius ir galimus planus sujungti šiuos du fakultetus spręs universiteto Senatas, aukščiausioji Universiteto savivaldos institucija, atsakinga už bendruosius VU reikalus. Senatą sudaro 72 universiteto bendruomenės nariai.

Istorijos fakulteto dekanas Zenonas Butkus teigė, kad sudarytos darbo grupės tikslas yra „humanitarinių mokslų fakulteto sudarymo galimybėms išaiškinti“. Dekanas teigė, kad tai yra universiteto vidaus reforma, kurią įgyvendinant bendras humanitarinių mokslų fakultetas yra „tik galimybė“.

Z.Butkaus teigimu, jeigu būtų jungiami fakultetai, tai Istorijos fakultetą reiktų sujungti su Filosofijos ar Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutu, nes tarp šių institucijų yra „daug glaudesni ryšiai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių