VTEK sprendimas dėl V.Karčiausko pribloškė paveldosaugininkus

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nusprendė, kad Kultūros paveldo departamento Vilniaus teritorinio padalinio vedėjas Vitas Karčiauskas pažeidė tarnybinę etiką. Toks sprendimas  pribloškė Kultūros paveldo departamentą.

Anot VTEK, V.Karčiauskas supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus, dalyvaudamas Kultūros paveldo departamento nekilnojamo kultūros paveldo vertinimo tarybos posėdžiuose ir juose atstovaudamas asociacijai „Lietuvos aeroklubas“, kurios prezidentu pats yra. V.Karčiauskas pažeidė tarnybinę etiką, kai posėdžiuose buvo diskutuojama dėl Kauno rajone esančio Virbaliūnų šlaito, dar vadinamo Sklandytojų kalva. V.Karčiauskas, kaip valstybės tarnautojas, atstovauti asociacijai galėjo tik gavęs vadovo raštišką leidimą, tačiau jo neturėjo.

Kultūros paveldo departamento direktorei Dianai Varnaitei toks formalus VTEK požiūris atrodo nesuvokiamas. „Išeina taip, kad valstybės tarnautojas, profesionalus paveldosaugininkas, matydamas grėsmę paveldui, turi tylėti, neginti valstybės ir visuomenės intereso. Ypač keista, kai palygini VTEK operatyvumą dėl V.Karčiausko su nedėmesingumu liūdnai pagarsėjusios KPD Kauno teritorinio padalinio vedėjos Irenos Vaškelienės atveju“.

Kauno visuomenininkai prieš porą metų kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją dėl šios valstybės tarnautojos veiksmų, kuriais painiojami viešieji ir privatūs interesai. Kai paaiškėjo, kad I.Vaškelienės tvirtintą Kauno naujamiesčio apsaugos reglamentą rengė jos vyras A.Vaškelis, o konsultantė buvo pati I.Vaškelienė, į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją kreipėsi ir Kultūros paveldo departamentas. „Tai padarėme dar prieš pusmetį, tačiau šios valstybės tarnautojos elgesys etikos sargų neįvertintas iki šiol. O juk I.Vaškelienė, skirtingai nuo Vito Karčiausko, savo veiksmais valstybės tarnyboje atstovavo ne viešąjį, bet grupės asmenų ar savo šeimos interesus,“ – pranešime spaudai cituojama D.Varnaitė.

Po VTEK sprendimo V.Karčiauskas negalės vienus metus būti skatinamas, perkeliamas į aukštesnes pareigas, o palikęs einamas pareigas trejus metus nuo pažeidimo negalės dirbti valstybės tarnyboje.


Šiame straipsnyje: Vitas KarčiauskasPaveldasVTEK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Čia dabar tokia mada - dauguma valstybės įstaigų vis atviriau pradeda dirbti oligopolinininkams ir tai daro viešo intereso sąskaita. VTEK-as, deja, taip pat užsikrėtė šia liga. Nes V.Karčiauskas gynė ne privatų (statybos), o viešą interesą - istorinę vietą , kuria galėtų naudotis visi sklandytojai visomis šiuolaikinėmis skraidymo ir sklandymo priemonėmis. Tuo tarpu VTEK-as tokiu sprendimu stojo statytojų - kelių privačių asmenų, norinčių atimti šią viešą visų vietą tik sau. Nesistebiu. Nes kai prieš porą metų Kauno visuomenininkai kreipėsi dėl buv.paminklosaugininkės, virusios stiklainių statybos pramušinėtoja, Irenos Vaškelienės veiksmų, kai priiminėjo sprendimus, finansiškai naudingus jos vyro vadovaujamai bendrovei Kauno PRI, tai VTEK-as iki šiol neranda laiko tai išnagrinėti. VTEK-o nariams nėra poreikio nagrinėti Vaškelienės, nes tektų pripažinti, kad pažeidžiamas viešas interesas? Beje, VTEK-as galėjo bent paaiškinti, aplinkybes dėl Karčiausko, bet matyt teismų mada visuomenei neaiškinti motyvų persimetė taip pat ir į VTEK-ą. Labai gaila, kad ir čia pinigas stipresnis už viešą interesą.

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
KPD-ui ir Vitui Karčiauskui linkiu stiprybės ir atkaklumo ginant viešą interesą ir kultūros vertybes nuo vienadienių statybų ir jų gynėjų ne tik VTEK-e. Būtinai kreipkitės į teismą. OO aš pasidomėsiu, ar teisėtai VTEK-as vilkina I.Vaškelienės veiklso tyrimus, nes kaip suprantu ne mažiau kaip du kreipimaisi dėl jos veiklos buvo į VTEK-ą.

20

20 portretas
metų negali nušalint šitos raudonplaukės kobros nuo Kauno SENAMIESČIO naikinimo.......... gėda visam KPD..........o VYTĄ del VIRBALIŪNŲ šlaito nori suėsti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių