VTEK: R.Ginevičius neturėtų būti perrinktas VGTU rektoriumi

Romualdas Ginevičius negali būti perrinktas Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) rektoriumi, nes anksčiau pripažinta, kad jis pažeidė įstatymo nurodymą vengti interesų konflikto, nurodo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

VTEK 2009 m. nustatė, kad rektorius viešuosius ir privačius interesus supainiojo universitete įdarbinęs savo žmoną.

VTEK trečiadienį svarstė viešai paskelbtą informaciją apie atranką į VGTU rektoriaus pareigas, pranešė komisijos sekretoriatas.

"Nutarta atkreipti VGTU tarybos dėmesį į tai, kad 2010 metų rugsėjo 23 dieną komisijos sprendimu buvo konstatuota, jog, eidamas VGTU rektoriaus pareigas, R.Ginevičius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimą (pareiga vengti interesų konflikto)", - teigiama VTEK pranešime.

Pagal minėtą įstatymą, asmenys, pripažinti pažeidę įstatymo reikalavimus, tarnybos santykiams pasibaigus bet kuriais pagrindais, trejus metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti priimami į valstybės tarnybą.

Tokiais asmenimis yra laikomi ir viešųjų įstaigų, gaunančių lėšų iš Lietuvos valstybės biudžeto bei turintys administravimo įgaliojimus, darbuotojai, primena VTEK.
Anot jos, VGTU vadovas yra valstybės tarnyboje dirbantis asmuo, todėl jam taikytinos visos įstatymo nuostatos, įskaitant ir aukščiau paminėtą sankciją.

Universitetas antradienį pranešė, kad į šios aukštosios mokyklose rektoriaus postą pretenduoja dabar jai vadovaujantis profesorius R.Ginevičius, taip pat VGTU studijų prorektorius docentas Alfonsas Daniūnas ir Geotechnikos katedros vedėjas profesorius Arnoldas Norkus.

VGTU rektoriaus rinkimai vyks rugpjūčio 30 dieną.


Šiame straipsnyje: VGTUrektorius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
VGTU absolventams trūksta piešimo ir kultūros istorijos žinių. Meno šedevrams uždeda prielipkus ir sugadina estetinį vaizdą. Specialistai nesupranta grožio.

Ash

Ash portretas
Geriausias rektorius buvo Zavadskas. O Ginevičius kiek girdėjau iš studentų imdavo kyšius (jis buvęs Verslo vadybos f-o dekanas). taigis taigis..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių