VTEK atidėjo Vilniaus vadovų elgesio svarstymą

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį atidėjo svarstymą dėl to, ar Vilniaus meras Artūras Zuokas ir kiti miesto vadovai teisėtai balsavo dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų.

VTEK sekretoriato vadovo vyresnioji patarėja Laura Petrauskaitė BNS pranešė, jog paaiškėjus naujoms aplinkybėms, trijų pareigūnų veiklos svarstymas buvo atidėtas.

„Svarstymas atidėtas, laukiant informaciją pagrindžiančių dokumentų. Šie trys asmenys patys pateikė komisijai papildomos informacijos, ir komisija nori su ja susipažinti“, - BNS sakė VTEK atstovė. Jos teigimu, kada trijų miesto vadovų veikla vėl bus svarstoma, kol kas nežinoma.

Į komisiją kreipėsi šiuo metu opozicijoje esantys konservatoriai. Jie teigia, kad A.Zuokas ir du socialdemokratai - vicemeras Romas Adomavičius ir tarybos narys Vytautas Milėnas, būdami susiję su Vilniaus mieste nekilnojamąjį turtą valdančiomis bendrovėmis, tarybos posėdyje balsavo dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų Vilniaus mieste 2012 metams.

Taryba sumažino kultūros ir poilsio paskirties statinių nekilnojamojo turto mokestį nuo 1 iki 0,5 proc., o kitiems statiniams - nuo 1 iki 0,8 procento.

Konservatoriai sako, kad sostinės vadovai galėjo pažeisti Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių