V.Šinkariuko butas atiteks sūnui Tomui

Po aktoriaus Viktoro Šinkariuko mirties netyla kalbos dėl jam priklausiusio buto Laisvės alėjoje likimo. Vienu metu buvo kalbama, kad vieno kambario butas pačiame miesto centre atiteks aktorių prižiūrėjusiems globos namams.

Apie tai paklausta pirmoji aktoriaus žmona aktorė Doloresa Kazragytė labai nusiminė. Moters teigimu, žmonių smalsumas neturi ribų ir neleidžia ramiai susitaikyti su netektimi. „Kažkodėl, kai žmogus numiršta, visiems labai parumpa, kas bus su jo turtu? Keistas lietuvių noras nuolat kapstytis po svetimas žaizdas", - apgailestavo D.Kazragytė.

Aktorė pripažino, kad būta kalbų apie buto perdavimą slaugos namams. „Tačiau pats Viktoras kratėsi tokios globos. Marijampolės pensionatą buvau nužiūrėjusi, siūliau Viktorui, tačiau sutikimą dėl globos pats turėjo pasirašyti. O jis jokiu būdu nenorėjo to daryti. Tvarkėsi pats - net ir ligoninėje ilgai neišbuvo", - nesenus įvykius prisimena Doloresa.

„Viktoro seseriai siūliau būti globėja, sakiau: „Pasiimk tą butą ir prižiūrėk jį", tačiau pats Viktoras nenorėjo, kad juo kas rūpintųsi", - pasakojo Anapilin iškeliavusio aktoriaus pirmoji žmona.

Pasak jos, visi nuosavybės dokumentai ir Registrų centro pažyma yra. Jie liudija, kad butas priklausė Viktorui Šinkariukui ir jis neatsisakė šio turto.

„Visus galiu nuraminti, kad butas atiteks mūsų sūnui Tomui. Negi aš turiu tą butą užrašyti Bažnyčiai ar savivaldybei?" - klausė moteris.

Pasak jos, mirusio V.Šinkariuko butas Laisvės alėjoje gerokai apleistas. Nors vieną kartą buvo atliktas remontas, tačiau greitai viskas paskendo netvarkoje ir šiukšlėse.

Savo ruožtu Doloresa Kazragytė dėkoja visiems, kurie palaikė Viktorą, jam gyvam esant ir palydint jį į amžinojo poilsio vietą: „Jaučiuosi labai dėkinga Kauno K.Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės direktoriui ir slaugos seseriai - jie rūpindavosi ir visada priimdavo Viktorą. Dėkoju Kauno dramos teatro aktoriui Albinui Budnikui, aktoriui Viktorui Valašinui, Kauno dramos teatro vadovui Egidijui Stancikui už nuoširdumą laidotuvių metu." 

Daugiau šia tema:

Siūloma statyti paminklus V.Šinkariukui ir R.Vaidotui

V.Šinkariukas išlydėtas plojimais

Kauniečiai atsisveikina su V.Šinkariuku



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių