V.Šinkariukas išlydėtas plojimais

Aktorius Viktoras Šinkariukas trečiadienį išlydėtas į paskutinę kelionę. Su juo atsisveikino būrys aktorių ir šimtai gerbėjų.

V.Šinkariuką vakar ir šiandien Kauno valstybinio dramos teatro Didžiojoje salėje, kur jis buvo pašarvotas, aplankė šimtai kauniečių. Atiduoti paskutinę pagarbą atvyko kultūros ministras Jonas Jučas, aktoriai iš Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio.  

„Šiandien prasiveria Amžinybės duris, pro kurias išlydime Viktorą. Nesakome jam „sudie". Sakykime jam „iki pasimatymo", nes visi susitiksime Amžinybėje", - kalbėjo Šv. Mykolo Arkangelo Kauno Įgulos bažnyčios kunigas Tomas Karklys.

Salėje suskambo muzika iš V.Šinkariuko 1986 metais režisuoto Nikolajaus Koliados spektaklio „Ragatkė". Šiuo spektakliu V.Šinkariukas debiutavo kaip režisierius, pats atliko pagrindinį Iljos vaidmenį.

 V.Šinkariuko karstas į Laisvės alėją buvo išneštas per tarnybines duris, nes pastate tebevyksta remontas. Paskui aktoriaus karstą nešinas baltomis lelijomis ėjo jo sūnus Tomas su drauge, kiti artimieji.

Kai procesija įžengė į Laisvės alėją, joje pasigirdo susirinkusiųjų plojimai. „Net ir jo gyvenimo būdas neatbaidė gerbėjus, mylėjusius šį aktorių už nuoširdumą", - kalbėjo viena moteris, braukdama ašarą.

V.Šinkariukas buvo palaidotas Romainių kapinėse. Kauno miesto savivaldybė siūlė aktoriui amžinojo poilsio vietą Petrašiūnų kapinių panteone, kur laidojami garbingiausi kauniečiai. Tačiau artimieji pageidavo, kad aktorius atgultų šeimos kape šalia savo mamos.

V.Šinkariukas mirė pirmadienį eidamas 61-uosius metus. Pastaraisiais metais teatre jis jau nebevaidino.

Šiemet jau mirė Kauno valstybinio dramos teatro aktoriai Onutė Zališauskaitė ir Algimantas Masiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių