V.Romanovo spjūvis A.Saboniui į veidą

Kauno "Žalgirio" savininko Vladimiro Romanovo elgesys galutinai įsiutino Arvydą Sabonį. Keistais sprendimais ir pareiškimais stebinantis bankininkas atstūmė klubo prezidento siūlomą nesavanaudišką pagalbą.

Pasiūlymo nepriėmė

Dienraščio žiniomis, prieš kelias dienas dėl "Žalgirio" reikalų į Lietuvą vėl sugrįžęs "Žalgirio" prezidentas A.Sabonis susitiko su V.Romanovu.

Geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas pasiūlė bankininkui kompromisą: pats A.Sabonis "Žalgirio" labui iki sezono pabaigos lieka Kaune ir dirba bet kokį reikalingą darbą, atlieka netgi sporto direktoriaus funkcijas, tačiau prie komandos vairo turi grįžti Ramūnas Butautas, kurio darbu buvo patenkinti ir žaidėjai, ir kiti komandos treneriai.
V.Romanovas A.Sabonio pasiūlymą atmetė.

Ūkio banko investicinė grupė (ŪBIG), kurios prezidentu yra V.Romanovas, turi 75 proc. "Žalgirio" akcijų ir gali priimti vienašališkus sprendimus. A.Sabonis turi kiek mažiau nei 25 proc. akcijų.

Dar yra neaiškus ir Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos likimas. Iki šio V.Romanovo ir A.Sabonio konflikto bankininkas turėjo pasiūlymą ją pirkti.

Atvyko išsiaiškinti

Praėjusią savaitę duodamas išskirtinį interviu mūsų dienraščiui A.Sabonis sakė, kad norėtų pasikalbėti su V.Romanovu ir išsiaiškinti jo sprendimų atleisti R.Butautą ir sporto direktorių Algirdą Brazį motyvus.

"Aš esu ištiktas šoko. Man įdomu, kokie motyvai jį paskatino taip pasielgti. Juk tokie dalykai turėjo įvykti dėl kažko. Negi pabundi ir taip iš niekur nieko sugalvoji - atleisiu? Net neturiu ką pasakyti, nes nesuvokiu, koks buvo tokio sprendimo motyvas. Juk viskas buvo idealu - komanda pateko į Eurolygos šešioliktuką, nors tai jau buvo beveik neįtikima, reikėjo tik žaisti toliau, rengtis ir laukti LKL finalų. O laimėti dar buvo ką, juk dar trys turnyrai laukia - LKF taurė, BBL ir LKL finalai", - minėtame interviu sakė A.Sabonis.

Norėdamas su V.Romanovu išsiaiškinti, A.Sabonis ir sugrįžo į gimtinę. Tačiau liko neišgirstas.

Politikai palaiko A.Sabonį

Dienraščio žiniomis, įtariai į V.Romanovo vykdomą politiką, jo kišimąsi į trenerių darbą žiūri ir verslininkai. O politikai jau ketina imtis žygių, kad būtų sustabdyti bankininko užmojai.

Kauno tarybos ir "Žalgirio" valdybos narys Marijus Panceris patvirtino, kad jų Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija visiškai palaiko A.Sabonį ir jo išsakytą nuomonę.

"Esame dėkingi V.Romanovui, kad beveik prieš metus išgelbėjo komandą. Bet dabar mums kelia didelį nerimą nestabili padėtis komandoje, todėl kreipėmės į V.Romanovą ir išsakėme jam savo nuogąstavimus. Norime, kad jis peržiūrėtų savo sprendimą dėl vyriausiojo trenerio atleidimo", - kalbėjo M.Panceris.

Jis teigė, kad dėl nestabilios padėties komandoje kalbės ir artimiausiame "Žalgirio" valdybos posėdyje.

TS-LKD frakcijos kreipimasis į V.Romanovą (sutrumpintas):

"Miesto tarybos nariai ir, be abejo, jūs, puikiai suprantame, kad Kauno "Žalgiris" - ne tik komanda, tai mūsų visos tautos istorinė vertybė. Vis dėlto pastarieji įvykiai, susiję su vyr. trenerio atleidimu, mums kelia pagrįstą nerimą dėl situacijos stabilumo klube ir komandos nusiteikimo tolesnėms kovoms. Miesto tarybos nariai neranda stiprių argumentų, kuriais remiantis buvo atleidžiamas Ramūnas Butautas, dirbęs tik pusantro mėnesio, per kurį išvedė "Žalgirį" į Eurolygos šešioliktuką, laimėjo prizinę vietą VTB Vieningosios lygos finaliniame turnyre.

Mums yra žinoma ir svarbi klubo prezidento Arvydo Sabonio išsakyta nuomonė dėl padėties klube, ir mes, tarybos nariai, palaikydami šį vieną autoritetingiausių žmonių Lietuvos krepšinyje, norime, kad būtų rastas bendras susitarimas tarp jūsų ir ilgamečio "Žalgirio" krepšinio klubo prezidento.

Šių metų vasario 25 d. bus tvirtinamas miesto biudžetas, kurio sudėtinė dalis yra miesto parama krepšiniui, taip pat - ir įsipareigojimas "Žalgirio" klubui. Todėl stabilumas klube tampa ypač aktualus priimant tolesnius sprendimus.
Prašome jūsų peržiūrėti dar kartą sprendimus, nes tik jūs galite užtikrinti stabilumą klube ir nuteikti "Žalgirį" lemiamoms kovoms Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygose."


Šiame straipsnyje: RomanovasSabonis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių