VPU pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Varšuvos universitetu

Šiandien, Vilniaus pedagoginiame universitete lankantis Varšuvos universiteto delegacijai, buvo pasirašyta abiejų mokslo įstaigų bendradarbiavimo sutartis.

VPU rektoriaus akademiko Algirdo Gaižučio ir Varšuvos universiteto rektorės, prof. habil.dr. Katarzynos Chałasińskos-Macukow pasirašytoje bendradarbiavimo sutartyje numatytas bendrų mokslo, studijų ir infrastruktūros projektų įgyvendinimas, mokslininkų ir dėstytojų stažuotės bei paskaitų skaitymas partneriniame universitete, bendri studentų projektai ir praktikų, mokslinės ir kitokios informacijos mainai, bendros mokslinės konferencijos ir kt.

Iškilmingoje sutarties pasirašymo ceremonijoje dalyvavo ir sveikinimo žodžius tarė: Lenkijos respublikos ambasadoriaus pirmoji patarėja Ewa Figel, Švietimo ir mokslo ministerijos valstybės sekretorius Dainius Numgaudis ir kt. garbūs asmenys.

Varšuvos universitetas - didžiausias Lenkijos universitetas. Jame studijuoja per 65 000 studentų, yra apie 4000 mokslinio pedagoginio personalo, veikia 19 fakultetų, 24 atskiri mokslo ir mokymo padaliniai, 44 studijų programų kryptys, 29 doktorantūros studijų programos, ilgametis šios šalies universitetų reitingo lyderis.


Šiame straipsnyje: VPUVaršuvos universitetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių