Vokietijos mugėje čirškės kaunietiški patiekalai

Po savaitės Berlyne prasidėsiančioje tarptautinėje maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės parodoje „Žalioji savaitė 2009" Lietuvos paviljono svečius tradiciškai vaišins kauniečiai - restoranų tinklas „Bernelių užeiga".

Bendrovės „Berneliai" direktorė Jolanta Kubolienė portalui pasakojo, kad jau penktadienį į Vokietiją išsiųs maždaug  penkių tonų krovinį - negendančių maisto produktų bei įvairios įrangos. Dar apie tona mėsos, pieno ir kitų riboto galiojimo produktų iškeliaus parodos išvakarėse.

Ketvirtus metus „Žaliojoje savaitėje" dalyvaujanti „Bernelių užeiga" siūlys lankytojams firminę baravykienę duonos kubilėlyje, jų prikepta 300. Lietuvos stende vokiečiai kasmet reikalauja cepelinų su mėsa ir spirgučiais, tad šis įgeidis bus patenkintas. Vis tik pats populiariausias patiekalas - parūkytos dešrelės su troškintais raugintais kopūstais ir bulvėmis.

Lietuvos paviljono lankytojams taip pat bus siūloma paskanauti bulvinių blynų, šiupinio, sprandinės, vištienos, naminės giros, kaunietiško alaus, samanės ir kitų patiekalų bei gėrimų.

Lietuvos kulinarinio paveldo statusą turinčius patiekalus svečiai galės nusipirkti, tačiau vyks ir nemokamos degustacijos. Kaip ir pernai, lankytojams bus siūloma krimstelėti įspūdingo dydžio - 30 kilogramų sveriančio varškės sūrio. Be to, praeiviams bus dalijami meduoliai - figūrėlės.

J.Kubolienė pasakojo, kad kitų šalių stendai taip pat turi kuo nustebinti. Patiekalų asortimentas - nuo kokoso alaus iki krokodilienos šašlyko. 


Šiame straipsnyje: berneliaimugėvokietijoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių