Vokietijos gyventojai planuoja savaitgalio keliones į Vilnių

Kovo 6 – 10 dienomis Vilniaus miesto turizmo galimybės pristatytos Berlyne parodoje „ITB 2013“. Vilniaus stendo lankytojai daugiausiai domėjosi kaip atvykti į Vilnių, įvairiomis ekskursijomis, apgyvendinimo įstaigomis, poilsio galimybėmis keliaujant su šeima, kultūriniais renginiais. Šiais metais buvo juntamas susidomėjimas savaitgalio kelionėmis, rašoma savivaldybės portale.

Daugelis stendo lankytojų ieškojo labai konkrečios informacijos, nes jau įsigiję keliones į Vilnių, lankėsi Vilniaus turizmo svetainėje ir tikslinosi kokius įdomius objektus ir renginius jie galės aplankyti viešnagės metu.

Vokietija yra viena svarbiausių turizmo rinkų,  iš kurios atvyksta daugiausiai turistų į Vilnių. Statistikos departamento duomenimis –  2012 metais Vilniaus apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję 57 527 turistai iš Vokietijos ir t.y. 11 proc daugiau nei 2011 metais.

Berlyno paroda „ITB“ yra svarbiausia ir didžiausia turizmo paroda, kasmet sulaukianti didžiulio turizmo specialistų ir lankytojų dėmesio. Šiais metais parodoje dalyvavo nacionalinės ir miestų turizmo organizacijos, turizmo agentūros, turizmo informaciniai centrai – daugiau kaip 11 tūkstančių dalyvių iš 188 pasaulio šalių ir regionų, o parodą aplankė per 180 000 lankytojų, 7 tūkst. žiniasklaidos atstovų.

Šioje parodoje Vilniaus miestas pristatomas nuo 1998 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių