Vokiečiai pralaimėjo ginčą su uostu dėl Keleivių terminalo konkurso

Vienam didžiausių Europoje statybos koncernų "Strabag" priklausanti Vokietijos kompanija "Josef Möbius Bau-Aktiengesellschaft" pralaimėjo ginčą su Klaipėdos jūrų uostu dėl daugiau nei 100 mln. litų vertės Klaipėdos jūrų uosto keleivių ir krovinių keltų terminalo rangovo konkurso.

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį atmetė "Josef Möbius Bau-Aktiengesellschaft" skundą ir Klaipėdos apygardos teismo birželio 8 dienos nutartį paliko nepakeistą. Tačiau nutartis dar gali būti skundžiama Aukščiausiajam Teismui.

"Josef Möbius Bau-Aktiengesellschaft" prašė teismo pripažinti, kad rengdama konkursą uosto direkcija pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą. Jos manymu, buvo pažeistos konkurso procedūros.

"Josef Möbius Bau-Aktiengesellschaft" kainos pasiūlymas liko 4 vietoje.

Bendrovė teismui ginčijo konkurso kvalifikacijos reikalavimą, kad rangovo vidutinė metinė darbų apimtis per pastaruosius 5 metus - 74 mln. litų - turi būti skaičiuojama už vandens uostų statinių statybos ir gilinimo darbus.

Apeliacinis teismas nutarė, kad "Josef Möbius Bau-Aktiengesellschaft" skundas neparemtas jokiais konkrečiais įrodymais.

Todėl, teismo nuomone, Klaipėdos direkcija nepažeidė pagrindinių viešųjų pirkimų principų - visiems konkurso dalyviams buvo taikomi vienodi reikalavimai.

Rugpjūtį 112,465 mln. litų vertės sutartis dėl Klaipėdos keleivių terminalo statybų pasirašyta su konkurso laimėtoja - viena didžiausių Latvijos kelių ir tiltų statybos bendrovių "Latvijas tilti".

Modernizuojant prekių ir keleivių aptarnavimo infrastruktūrą, bus įrengta apie 950 metrų ilgio krantinių - terminalas bus statomas tarp naujosios Smiltynės perkėlos ir vienos didžiausių uosto krovos bendrovių "Klaipėdos Smeltė", prie 81-82 krantinių. Statybos turėtų trukti apie pustrečių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių